İstanbul Boğazı Kuşatma Altında!!

       Karadeniz'in uydudan çekilmiş son fotoğraflarını gördünüz mü? Karadeniz hırçındır yöre halkı için.Bu hırçınlığının nedeni biz olabilir miyiz? Fotoğrafa bakınca cevabın evet olduğu görülüyor.İnsanlar tarafından yaratılan kirlilik İstanbul boğazını nasıl da kuşatmış.Bu kirliliğin tek sorumlusu Türkiye değildir elbette.Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkeler bu kirlilikten sorumludur.Karadeniz den Marmara'ya geçişin eşik noktası olan İstanbul Boğazının Karadeniz tarafı fotoğraftan da görüldüğü gibi kirlilik içinde yüzmektedir.Nasıl bir gelecek bırakıyoruz bizden sonraki nesillere, fotoğrafta açıkça görülüyor.Daha geçenlerde TEMA vakfından bir üye;eğer dikkat edilmezse, Türkiye'nin 40 yıl sonra bir çöl ülkesi olacağını belirtmişti.Topraklarımızı koruyamıyoruz,suyumuzu koruyamıyoruz,havamızı koruyamıyoruz,kıyılarımızı koruyamıyoruz.Allah aşkına birisi söylesin:Biz ne için yaşıyoruz?
    Çarşıda pazarda kime sorsanız,bu ülke için canımızı veririz derler.Palavranın alası işte.Bu ülke için canınızı vermenize gerek yok! Yapmanız gereken tek şey,dışarıyı eviniz gibi benimsemek,bunu yapmak hiçte zor değil.Hanginiz oturma odasında yere tükürür,dışarıda da tükürmeyin.Hanginiz banyo küvetine boş bira şişesi ya da pet şişe ya da bunlar gibi çöpler atar,denizlere ya da nehirlere ya da göllerimize de atmayın.Salonumuzda kötü kokuya tahammül edemeyiz,hemen camı pencereyi açarız.Peki hava kirliliğinde nereyi açıp ta gökyüzünü temizleyebiliriz?
    Durum çok vahim gerçekten.Bilinçlenmemiz lazım bir an önce,yoksa geç kalacağız her şey için.Sırf bu fotoğraf için bu yazıyı paylaşın,belki birilerinin aklı başına gelir,ne kaybettiğimizin farkına varır.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter