2.Dünya Savaşının sonu ve Japonya

         Bu konu hakkında yazmadan edemedim.Nedeni Japonlara olan hayranlığımdır. Evet 2. dünya savaşı 8 mayıs 1945 te sona erdi.Tarih bilgim yeterli değil tabi ki,fakat tarihe de bulaşmamaya çalışacağım.
     Amerika korkunç silahını sivil halk üzerinde kullanarak Japon ordusu üzerinde psikolojik çöküntü yarattı.Hiroşima ve Nagazaki'ye peşpeşe atılan atom bombaları 300 bin civarında insanın anında buharlaşmasına neden oldu.Fakat bu bombaların gerçek etkileri sonraki nesiller üzerinde daha belirgin oldu.Bir çok çocuk kanserli olarak dünyaya geldi,sakat doğdu,ya da ölü doğdu.Sonuçta hamile bir kadının içtiği sigara bile bebeğe ne kadar büyük zarar veriyor,atom bombasının etkilerini bu örnek üzerinde düşünmek ortaya çıkan etkiyi daha iyi gözler önüne serecektir.
     Japonlara hayranım dedim,gerçekten de öyle.Tarihte nükleer saldırı alan başka bir ülke yok.Japonlar böylesine bir saldırıdan sonra yine de ayakta kalmayı başarmışlar.Bulundukları yer  dünyanın en aktif deprem alanlarından.Defalarca şiddetli depremlere tanık oldular.En son yaşanan depremi bir çok kişi hatırlıyordur eminim.Geçen yıl mart ayında yaşanan deprem ve sonrasında oluşan tsunami, nasıl da etkilemişti ülkeyi.Tüm bu felaketlerin üzerine bir de nükleer santrallerinde sorun çıkmıştı.Ama tüm bu aksiliklere rağmen hala güçlüler ve hala ümitliler.
     Evet 2. dünya savaşını 2 atom bombası yiyerek bitirdiler.Belki yenildiler evet ama çok şey kazandılar.Belki de günümüzde böylesine güçlü bir ülke olmalarının nedeni o bombalardı.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter