İnternet Kullanıcılarına dakika da 1800 saldırı geliyor!!

   Kaspersky Lab. kullanıcılara karşı yapılan siber saldırılarla ilgili bir araştırma sonucunu yayınladı.Bu araştırma sonucuna göre internet kullanıcıları saatte yaklaşık olarak 108 bin siber saldırıya maruz kalıyor.Bu da dakika da 1800 siber saldırıya karşılık geliyor.
   Kaspersky Lab, 'dan yapılan açıklamaya göre bu araştırmanın nedeni kullanıcılara yönelik yapılan saldırıların kaynağını bulabilmmek.Araştırma sonucuna göre kullanıcılar en çok video sitelerinde saldırıya uğruyor.Video siteleri, siber saldırıların %31'lik kısmını gerçekleştiriyor.İkinci sırada ise arama motorları geliyor.Arama motorları da %22 lik bir orana sahip.Üçüncü sırada ise %21 lik oranla sosyal ağlar geliyor.Bunları ise sırasıyla yetişkin içerikli siteler ve reklam ağları takip ediyor.
   Kaspersky Lab. sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl ortalama 4 milyon internet sitesine saldırı yapılmış.Bu saldırıların ancak %50'sini antivirüs yazılımları tespit edebilmiş.Kaspersky Lab. bu saldırılara karşı temel internet güvenliğinin sağlanması ile saldırılara karşı önlem alınabileceğini belirtmiş.Ayrıca bilinmeyen kullanıcılardan gelen mailler de bulunan linklerin (internet adreslerinin) tıklanmamasının, kişisel bilgilerimizin güvenliği için oldukça önemli olduğunun da altını çiziyor.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter