Güvenli İnterneti Hatırlayan Var mı?

     22 Kasım 2011 tarihi, Türk interneti için kritik bir tarihti.Hatırlayan var mı o günü? Hadi ben söyleyeyim.O gün tüm Türkiye'nin nerdeyse meydanlara akmasına neden olacak bir uygulamaya geçilmişti.
   Güvenli internete geçişin tarihiydi 22 Kasım.Bu tarihten önce neler yazılmış,çizilmişti.İnternete sansür geliyor,İran ya da Çin gibi olacaz,her şey gizli saklı olacak,bilgiye ulaşmak imkansızlaşacak gibi haberler, tv ve gazetelerde manşetleri süslüyordu.İnternette ise tam bir bilgi kirliliği vardı.Bilen bilmeyen herkes bir şeyler söylüyor,sosyal medyada atıp kesiyordu.Ve 22 Kasım geldi,uygulama devreye sokuldu.Sonra ne oldu,her şey,herkes birden bire sustu.Uygulama halen devam ediyor.Halinden şikayetçi olan var mı? Ben hiç denk gelmiyorum,sansürden şikayetçi olanlara,hatta sansür olduğunu söyleyenlere bile denk gelmiyorum.İsteyen istediği bilgiye yine de ulaşabiliyor. Peki bu uygulama ne durumda? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu uygulamayı tercih edenlerin sayısının 4 milyonu bulduğunu açıklamış.4 milyon,hiçte küçümsenecek bir sayı değil.Bu sayının giderek arttığı da açıklamaları arasında.Sayılar insanların bu uygulamadan memnun olduklarını gösteriyor.
    Sanırım yeni bir şeyler hayatımıza gireceğinde, bu yeniliklerden korkuyoruz ya da güvenmiyoruz bu yenilikleri hayatımıza sokanlara.2.şans vermek gerek bence hayata,kişilere ve kurumlara,her ne kadar zor olsa da bu bizim için,güvenmeyi denemeliyiz diye düşünüyorum.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter