Facebookta ki gizli tehlike,Open Graph

   Daha önce bir yazı yayınlamıştım.İnternette okuduğumuz,izlediğimiz,baktığımız bir çok şey facebookta arkadaşlarımız tarafından görülüyor diye.Uyarıya devam etmek istedim.buna neden olan uygulamayı tanımanızda fayda var diye düşünüyorum. Open Graph uygulamasına bir kez izin verdikten sonra,Facebook dış sitelerde izlediğiniz her şeyi arkadaş çevrenize yetiştiriyor.Bu uygulamaya izin verdiğinizi düşünün,ama ne işe yaradığını bilmiyorsunuz.İnternette gezinirken,birden bire karşınıza seksi bacaklar için tıklayın ya da şu ünlünün frikik videosu için tıklayın diye bir galeri çıktı ve siz de hemen galeriyi izlemeye koyuldunuz.sonrasında ne oluyor biliyor musunuz?
    Facebook ana sayfanızda şöyle bir mesaj beliriyor.''Şu kişi şu sitede Adriana Lima'nın seksi bacaklarını izledi. Cansu Dere'nin firik videosuna baktı'' Bu mesajı, listenizde ki herkes görüyor.Sevgiliniz ya da nişanlınız ya da eşiniz...vb. Sonrasında da başınız ağrımaya başlıyor tabi,durumu nasıl düzeltebileceğinizi düşünüyorsunuz.Ama mesajı görenler hakkınızda bir kez daha düşünmeye başlıyor.Böyle bir duruma düşmemek için Facebookta izin verdiğiniz uygulamaların gerçek niyetlerini araştırmanızı öneriyorum.Hiç kimse babasının hayrına uygulama geliştirmez.Hepsinin gizli ya da açık bir amacı vardır.Paranoyakça düşündüğümü söylemeyin, çünkü facebookta ki bu uygulama bir çok kişinin huzurunu kaçıracak ileride.
   Tekrar uyarıyorum; uygulamanın adı,Open Graph.Eğer bu uygulamaya izin verdiyseniz,izni hemen kaldırın. İzlemek ya da okumak istediğiniz haberi görmenin başka binlerce yolu vardır,unutmayın.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter