Google-Facebook savaşı kızışıyor

   İnternetin 2 devi Google ve Facebook, kullancılara ait veriler konusunda birbirlerine savaş ilan etmiş durumdalar.Her ne kadar bu konu da sağ duyuya çağırsalarda birbirlerini, karşılıklı suçlamalardan da vaz geçmiyorlar.
   Google kurucularından olan Laryy Page, Facebook'un kullanıcı bilgilerini kendilerinden saklaması konusunda sert açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Daha önceleri Google'ın, Facebook kullanıcılarından isteyenlerin Gmail iletişim bilgilerini Facebook ta paylaşmalarına izin verdiğini hatırlatan Page, fakat facebookun aynı şekilde davranmadığını ve bilgi saklamaya devam ettiğini belirtmiş,ve dolayısıyla da gmail de ki bu paylaşımını kaldırdıklarını ifade etmiş. Facebook'un kullanıcı verilerini sadece kendilerinden sakladığını da belirten Larry Page, Yahoo içinse aynı şeyin yapılmadığını dolayısıyla rekabetin oluşamadığını bundan şikayetçi olduklarını da söylemiş.
   Bakalım bu kullanıcı verileri yüzünden daha neler olacak. Fakat internet reklamcılığının daha da gelişeceğini düşünürsek, kullanıcılara ait verilerin çok daha önemli hale geleceğini de belirtmekte fayda var.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter