Bir Hayalim Var:Karavan

        'Bir hayalim var' Martin Luther King'i hatırlatan bir söz,çünkü onunla özdeşleşmiştir.Her insanın, içinde taşıdığı amaca yönelik en az bir hayali vardır.Kimisi olabildiğince çok zengin olmanın hayalini kurar,kimi de dört duvarım olsun,eh biraz da karnım doysun yeter, diye hayal eder. Ben de bu yazım da bir hayalimi paylaşmak istiyorum.Kişinin taşıdığı karaktere göre oluşur ya hayaller,benim de tek hayalim bir karavanla gezmek.Taa ilkokul dönemlerimden beri gözlerimi her kapatışımda gördüğüm tek görüntüdür bir karavan.Zenginlik ya da kariyer ya da sosyal popülerlik değil,sadece bir karavan..
     Karavan sahibi olduğumda ilk yapacağım şey haritamı açıp,olabildiğince uzun bir rota belirlemek olacak.Öylesine bir rota ki,geri dönüşü olmayacak belki de.Bir Macellan gibi olamam,dünyayı dolaşamam ama bir Evliya Çelebi gibi olabilirim ve Türkiyeyi baştan sona gezebilirim belki.Bir karavan istiyorum,beni yolda bırakmayacak ve deposu her daim dolu olacak bir karavan.Doğu Karadeniz bir karavanla daha iyi gezilir.Güneybatı Anadolu'da,karavanla tüm kıyılar en iyi şekilde gezilir.Gittiğin her yere evini de götürüyorsun,gözün asla arkada kalmaz ve her şeyin keyfini daha çok yaşarsın.Sınırlarımızın dışına çıkmak aklımın ucuna dahi gelmez,öylesine güzel bir ülkede yaşıyoruz ki,keşfedilecek o kadar çok yer var ki! Bir karavan insana yaşama sevinci katar.Geri de hiç bir şey bırakmazsın ve bu yüzden hiç bir korkun olmaz.Düşüneceğin tek şey:''Acaba bu yol nereye çıkıyor'' olur.Stres yok,şehrin gürültüsü yok,karmaşası yok;uçsuz bucaksız bir yol ile birlikte sen varsın.Bir insan neden daha fazlasını istesin ki! Düşünsenize:Doğu Karadeniz de Fırtına Deresine gidiyorsunuz,karavanınızı muhteşem bir manzara karşı sabitliyor ve manzaraya karşı uzanıyorsunuz.Herhangi bir dert aklınıza gelir mi? Burayı bir hafta,ya da daha fazla bir sürede geziyorsunuz,otel parası ya da başka bir şeyi aklınıza getirmiyorsunuz,çünkü kendi oteliniz var.Karavanınız var.Daha sonra başka bir yeri gözünüze kestiriyorsunuz haritada ve rotanızı hemen o yöne çeviriyorsunuz.Yaşamak böylesine basit,ucuz ve güzel olmalı.
    Bu yazıyı okuyan zengin ve hayır sever birisi olur belki.Bu kişinin hayali de,başka insanların hayallerini gerçekleştirmek olabilir. Hayalinizi gerçekleştirmeye benden başlayabilirsiniz:). Bir hayalim var,bir karavan hayalim var.İste olsun derler ya,istiyorum belki gerçek olur...

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter