Googleda Güncel Bilgiyi Nasıl Buluruz?

    Günümüzde internet denince akla Google gelmektedir.Bilgiye ulaşmanın en kısa yolu googledan geçiyor.Peki Google'ı kullanabiliyor muyuz? Google da arama yapmak için öğrenmek istediğimiz anahtar kelimeyi yazıyoruz ve aramayı başlatıyoruz,peki sonuç ne? Birbirinden alakasız milyonlarca arama sonucu karşımızda beliriyor.Kimisi 10 yıl öncesine ait bilgi kırıntısı.Bize lazım olanı ve güncel olanı nasıl bulacağız peki? Çoğu kişi bunu düşünmüyor işte.Google da güncel bilgiye nasıl ulaşarız,bunu anlatmak istedim sadece.Çoğu kişi biliyordur belki.Ben bilmeyenler için bu yazıyı hazırlamak istedim.
Google da arama yapmaya başlıyoruz,aramak istediğimiz kelimeyi ekranda gerekli olan yere yazdığımızda karşımıza,aşağıda ki resimde ki gibi bir ekran çıkıyor.(Resmi büyütmek için tıklamanız yeterli)
Bu sayfada karşımıza çıkan arama sonuçları,düzensiz bir şekilde sıralanan sonuçlardır.İlk sırada çıkan sonuç belkide 10 yıl öncesine ait bir sonuçtur.Yani güncelliğini yitirmiş olma ihtimali oldukça yüksektir.Peki güncel bilgiye nasıl ulaşacağız? Cevap basit:Kırmızı ile işaretlediğim kısımda ki aracı kullanıyoruz.O linki tıkladığımızda karşımıza aşağıda ki resimde göreceğiniz bir sayfa beliriyor.
İşte konumuzun anahtar noktası burası.Yine kırmızı ile işaretlediğim kısımda ki bilgileri kullanarak aradığımız konuda, İnternette ki en güncel bilgilere ulaşabiliyoruz.Son 1 saat,konuda yazılmış en güncel bilgiyi sunuyor.Artık aradığınız konuyu bu şekilde aramanız size zamanda tasarruf sağlayacak,en güncel ve doğru bilgiye sizi ulaştıracaktır.
İnternette aradığınız her şeye bir cevap bulursunuz.Fakat aramayı yapma şekliniz,doğru bilgiye ulaşmanızda size zaman kazandırır.

Share this article :
 

+ yorum + 4 yorum

7 Mayıs 2012 23:58

Gerçekten burada yazan zaman aralığı seçme olayını bilmiyordum. Çok teşekkürler böyle bir paylaşım için. Artık google aramalarında kaybolmayacağım....

8 Mayıs 2012 18:35

Umarım işinize yarar.

8 Mayıs 2012 23:26

Google arama detaylarını geliştirdi ve bu sayede kullanıcı en ufak aklına gelebilecek şeylerle arama sonuçları elde edebiliyor.

8 Mayıs 2012 23:44

Paylaşım için teşekkürler genellikle kullanılmayan bir özellik ama gerekli birşey

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter