Otizm hastalığına yol açan genler ilk kez tespit edildi

     Ne sanal,ne reel,tek gerçek bilim dünyası.İnsanlığa en büyük katkıyı hiç şüphesiz bilim adamları yapmakta.19. yüzyılda ortalama ömür 50 yaş civarındayken,şimdilerde 90 yaş ortalamasına sahip ülkeler bulunmakta.İleride kansere de büyük ihtimalle çare bulunacak.Ama sağlık konusundaki bu haberimiz otizmle ilgili.Yorumlarınızı paylaşınız lütfen..

     ABD’nin Yale, Harvard ve Washington üniversiteleri tarafından gerçekleştirilen üç ayrı araştırmada çalışan bir grup bilim adamı, tıp dünyasında ilk kez, çocuklarda otizm hastalığına neden olan birçok genetik mutasyonu tespit ettiklerini açıkladı
     Araştırmacılar ayrıca, çocuklarda otizm görülme riskinin anne-babanın yaşı ilerledikçe arttığını ve özellikle 35 yaş üstü babalar için bu riskin daha yüksek olduğunu belirtti. Otizm araştırmalarına dönüm noktası olabilecek üç araştırmada da, de novo mutasyonlar olarak bilinen ve nadir görülen genetik bozukluklara odaklanıldı. Mutasyonun tespit edildiği genin, otizm hastalığına neden olma ihtimalini yüzde 99.99’a çıkardığı belirlendi. Her üç araştırma, otizm riskinin anne-baba yaşınının ilerlemesiyle arttığını gösterdi. Araştırmada erkeklerdeki DNA’nın kadınlara kıyasla genetik bozukluğa neden olma ihtimalinin dört kat daha fazla olduğu tespit edildi.  Bilim adamları yaş farklıyla ortaya çıkan etkiyi, ‘yaşlı erkeklerin spermlerinin beyin gelişimini etkileyebilecek genetik bozukluklara neden olabileceği ihtimaline’ dayandırdı. Elde edilen bulgular, geliştirilecek yeni tedavi yönteminin oldukça uzun zaman alacağına işaret ediyor. 
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter