Laptop pil ömrü için en ideal tarayıcı

      Hiç merak ettiniz mi laptopunuzun kullandığı tarayıcızı ne kadar enerji kullanıyor diye? Ben hiç düşünmemiştim ne yalan söyleyeyim.Tarayıcılar laptop şarj süresini etkiliyormuş.Test yapılmış ve hangi tarayıcı pil süresini ne kadar azaltıyor,ölçülmüş.

   Test sonuçlarına göre, Internet Explorer, Firefox, Opera ve Chrome üzerinde çalıştırılan Peacekeeper'ın pil testi, Güç Tasarrufu modundaki bir Windows 7 üzerinde 3 kez tekrarlanmış ve her tarayıcı için elde edilen değerlerin ortalaması alınmış. Testte Internet Explorer 9, 104 dakika açık kalarak birinci gelirken Opera, 100 dakikayla ikinci gelmiş. Firefox'un çalıştığı laptop 92 dakika açık kalabilirken, Chrome sadece 85 dakika dayanabilmiş.
   Sonuçlar benim için ilginç geldi,çünkü her zaman kullandığım tarayıcı sonuncu olmuş:) Gerçi kullandığım laptop sürekli fişte kalıyor (bataryası bitik olduğu için) bu yüzden de tarayıcıların ne kadar enerji harcadığı da aslında beni pek ilgilendirmiyor.Ama olur da bir gün sıfır laptop alırsak,ancak o zaman tarayıcı enerji kullanımını düşünürüz artık:).Eğer pil ömrü uzun olan bir laptop sahibiyseniz,bu yazımız sizler için faydalı olabilir kanısındayım,

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter