KPSS başvuruları başladı.

   Yeni bir KPSS macerası başlıyor.Kimileri için (örneğin ben) defalarca girilen ama aynı sonucun alındığı bir sınav.Bu sınav genelde öğretmenlerin katıldığı bir sınav.Başka her hangi bir meslek alanında bu kadar yoğun bir katılım olmuyor.Ortalama olarak sınava katılan her 3 kişiden birisi öğretmen,dolayısıyla kpss denince akla öğretmenler geliyor.
    Öğretmenler geleceğin anahtarları durumundalar.Hangi insan öğretmenlerin tezgahından geçmemiş ki! Bir bebek doğar,büyür,gelişir 6 yaşına gelir (bazen 5 yaş) ve öğretmenlere teslim edilir.Yani 6 yaşlarından itibaren çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenleri el üstünde tutmak;beklenilmesi,olması gereken bir şey değil midir? Ama malesef ülkemizde böyle olmuyor.Öğretmenlere verilen değer (verildiğinden emin değilim) yıldan yıla azalıyor.Bu azalmayı,iş bekleyen öğretmenlerin sayısının yıldan yıla artmasından daha iyi anlayabiliyoruz.Zaten Milli Eğitim Bakanımızda öğretmenlere verdiği değeri çok iyi ortaya koymuştu.Ne demişti öğretmenlere? Gidin başka bir iş bulun!!! inşaatlarda amelilik yapın,fabrikalarda işçi olun ki, fabrikalar üniversite mezunlarına iş miş vermiyor,kuaförlük ya da pazarlamacılık yapın,ya da başka bi iş bulun... evet Öğretmenlerin başındaki insan, öğretmenler için bu türden şeyleri düşünüyor ne yazık ki.
  Yeni bir KPSS macerası başladı.Her şeye ve Milli Eğitim Bakanına inat inşallah tüm öğretmenlerimiz, mesleklerini yapma fırsatını bulurlar.Ortada bir sınav varsa tüm öğretmenlerimiz için bu dileğimiz ne yazık ki,tutmaz,ama umut dünyası işte.İnşallah sınav ortadan kaldırılır ve öğretmenlerimiz hak ettikleri sınıflarına kavuşurlar.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter