İnternet:Yalnızlığın Temel Nedeni!!!

        Eğer gününüzün büyük bir kısmını internette,sosyal paylaşım sitelerinde geçiriyorsanız bu yazımızı dikkatli okuyun lütfen.Malumunuz, hemen her evde bilgisayar var ve bunların çok büyük bir kısmı internete bağlı durumda.Sadece bilgisayarlar değil,artık hemen herkesin cebinde internete bağlanabileceği akıllı bir cep telefonu  mevcut.Peki bunların yaşamamıza kattıkları ya da yaşamımızdan götürdükleri neler?

    ABD'de bir dergi internette sosyalleşmeye çalışan insanlara yönelik bir araştırma yapmış.Araştırma sonuçları gerçekten düşündürücü bana göre.Bu araştırma sonucuna göre;insanlar interneti kullandıkça yalnızlaşıyorlar.Özellikle Facebook kullanımı insanlar üzerinde etkili oluyormuş.Bilimadamları: Yüz yüze iletişim arttıkça yalnızlığınız azalır.İnternet üzerinde ki iletişim arttıkça yalnızlığınız artar.diyor.Psikologlar;telefonla birlikte nasıl komşularımızın kapısını çalmayı bıraktıysak,Facebook ile birlikte arkadaşlarımızla görüşmeyi bıraktık,diyorlar.Gerçekten de haklılar değil mi.Silah icat olundu mertlik bozuldu derler,İleride de, Facebook icat olundu sosyallik bozuldu derler eminim.
    Yazımıza konumuzla ilgili bir haberle son verelim.Londra'da Joyce Carol adlı bir kadın 2003'te evinde ölmüş.Kadının öldüğünü 3 yıl boyunca kimse farketmemiş!!
Share this article :
 

+ yorum + 1 yorum

22 Mayıs 2012 12:26

Zamanında biz bilgisayarın başında zaman geçirdiğimizde bize asosyal damgasını vurmuşlardı. Şimdi herkes bunu yapınca sosyalleşme oluyor. Farkındaysan artık bilgisayar kullanan kişilere asosyal gözüyle bakmıyorlar. İnternet kesinlikle yalnızlaştırıyor. Bırakın akrabalarla, arkadaşlarla bir araya gelmeyi, aileyle bile bir araya gelemiyor insan. Bu açıdan bakınca ilerisi için durum pek de parlak değil. Bunu değiştirebilecek kişiler de yine biz insanlar. Olabildiğince daha fazla dışarıda vakit geçirmek lazım.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter