Yeni bir çağa girdik: SİBER ÇAĞ


    Geçtiğimiz hafta, bir internet virüsü.özellikle Ortadoğu ülkelerini hedef almıştı.Birçok ülke bu virüsün saldırısına uğramıştı. Bilim adamları bu virüsün, şimdiye kadar görülmüş en güçlü ve karmaşık virüs olduğu konusunda hemfikirler. Tabi hedef Ortadoğu ve özellikle İsrail'e komşu olan ülkeler olunca virüsün arkasında acaba bir devlet mi var sorusunu hafta boyunca herkes sordu. Yine çoğunluğa göre,bu virüs kesinlikle bir ülke tarafından desteklenmekteydi. Özellikle geçen yıl stuxnet adlı bir virüs, İran'ın nükleer programına baya zarar vermişti. Siber savaşın ilk adımlarıydı bu saldırı ve buna karşı yapılan savunma. Bugünlerde ise Flame adlı bir virüs,tüm Ortadoğu'yu kasıp kavurdu. İran,bu virüsün saldırısına uğradığını ve sonunda virüsün etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İsrail tarafı ise yaptıkları açıklamalarla,bu iddaları reddetmediler. İsrail'in her türlü teknolojiye sahip olduğunu ve bununla düşmanlara gözdağı verebileceklerini de ayrıca belirttiler.
   Antivirüs yapımcıları virüsün çoktan Ortadoğu'ya yayıldığını belirtiyor. Ayrıca bu virüsün, bulaştığı bilgisayara zarar vermediği, fakat bilgisayarda bulunan tüm bilgilerin kopyalanmasını sağladığı da belirtiliyor. Bakalım işin sonu nereye varacak.Fakat yeni bir çağa girdiğimiz de artık kesin gibi. Ben bu çağa SİBER ÇAĞ adını vermek istedim:)
Share this article :
 

+ yorum + 1 yorum

31 Mayıs 2012 23:50

Kesin olan şu siber savaşa giriyoruz diye birşey yok. Kabul etsekte etmesekte bu konuda iddialı olan ülkeler zaten savaşta. Sadece bu savaşla neler yapılabileceği ve bu savaşın kuralları henüz kesinleşmiş değil.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter