Google,İstanbul'un Fethini Anmak İstemiyor!!!


   Google ile ilgili olacak bu yazım. Biliyorsunuz bugün İstanbul'un Fethi kutlanıyor,yani özel bir gün bizler için. Böylesine özel günler için google o güne özel Doodle hazırlar.Bugün de gözlerimiz Google üzerindeydi,acaba bugüne özel ne hazırlayacak diye düşünüyorduk.Fakat herhangi bir Doodle göremedik.Google bu günü pas geçmiş anlaşılan,ya da böyle bir günü bilmiyor.Ya da bu günün anlamını bilmiyor,ve yine, ya da bu günü kabul etmek istemiyor!!
   En sonuncu seçenek bana makul geliyor,çünkü Google'ın,ülkelere özgü önemli tarihlere ya da önemli kişilerin anılarına dikkat ettiğini biliyoruz.En son gördüğümüz Doodle, bir elektro gitardı,ve sosyal medya da oldukça ilgi görmüştü. Daha öncelerde de bir atari oyununa bile yer ayırdığını biliyoruz Google'ın.Hatta fermuarı icad edeni bile hatırlamıştı. Fakat,bir çağı kapatıp yeni bir çağın başlamasını sağlayan, Avrupa da rönesansın başlamasına neden olan,İstanbul'un Fethi sanırım Google mühendislerinin dikkatinden kaçmış.
   Avrupalıların en karanlık günlerinden biridir bu tarih,ve sanırım bu yüzden Google bu günü anmak istemedi. Sağlık olsun, Google'ın anmasına gerek yok nasılsa. Fakat böylesine büyük bir medyanın, bu türden hisler beslemesi de garip geliyor insana...
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter