Google Android ve Ortaya Çıkan İlginç Sonuç!!

      Google'ın işletim sistemi olan Android'in sağladığı başarı inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda.Bu başarı Google'ın günümüzde devam eden Oracle davasında da herkes tarafından konuşulmaya başlanmış.
   Google'ın 2010 yılında cep işletim sistemi androidden oldukça ümitliydi. 2013 yılına dair beklentileri 200 milyon kullanıcıya ulaşmak üzerineydi. Fakat Google o zaman yanılmıştı.Çünkü hedeflediği sayıya 2011 yılında ulaşmayı başardı.Geçtiğimiz yıl 200 milyon kulanıcıya ulaşan google android işletim sistemi,2013 yılında 700 milyon kullanıcıya ulaşmış olacak.Tüm bu rakamlar,Google'ın Oracle davasında ortaya çıkmış.Bu dava da Oracle ile Google sıkı bir patent savaşı vermekteler.Neyse,bugüne kadar 370 milyon android işletim sistemi aktif edilmiş durumda.Bu sayı Google'ın tahminlerinin 2-3 katına denk geliyor.Bu noktada herkesin sorduğu soru,Google'ın geleceğe yönelik beklentilerinde nasıl yanılmış olabileceği.Google ya androidin bu kadar hızlı bir şekilde büyüyebileceğini düşünmedi ya da beklentilerini yüksek tutmadı.Her 2 durumda da aslında Google'ın geleceğe yönelik tahminlerini tutturamadığı ortada.
    Google android işletim sisteminin önemini,ortaya koyacağı başarıyı azımsamış görünüyor.Bir gerçek daha gözler önüne serilmiş.Normalde her hangi bir ürünün kullanıcı sayısında böyle bir artışın olması şirkete büyük bir kar bırakır.Fakat Google bunun etkisini fazla yaşamamış anlaşılan.Bundan çıkan sonuçta,google için android kullananların fazla bir değerinin olmadığıdır.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter