Popüler birçok site saldırıya uğradı!!

         Bugün akşam üstü saat 6 sularında dünyaca ünlü internet sitelerinin .com.tr uzantılı alan adlarının kayıtlı olduğu bir sunucu,Türk bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı.Saldırı sonucunda bir çok popüler siteye erişim kesildi.Fakat yaklaşık 2 saat sonra sorun düzeltildi ve söz konusu internet sitelerine erişim yeniden sağlandı. Bu yazımın konusu da bu saldırılar ve bu saldırılara verilen destek olacak.
     Bir çok forumun konuştuğu konu bu saldırılar oldu.Çok az kullanıcı dışında bir çok web sitesi sahibi bu saldırılara destek verdi.Nedeni de saldırıları gerçekleştirenlerin Türk olmasıydı.Şimdi destek veren arkadaşlara sormak istiyorum.İnternet sitesi oluşturmanızın temel nedeni siteniz üzerinden para kazanmak değil midir? İnternetten para kazanmak için en çok kullandığınız siteler google ve facebook değil midir? Peki bu sitelerden para kazanmaktı arzunuz,neden saldırıları destekliyorsunuz? İnsan bindiği dalı keser mi? Daha dün Google PR güncellemesi yaptı ve birçoğunuz için bu güncelleme her şeyden önemliydi.Peki böylesine değer verdiğiniz bir siteye saldırılmasını destek ve teşvik etmek, kendi kendinizle çatışmak anlamına gelmez mi? Googleda anahtar kelimenizde ilk sıraya çıkabilmek için bir sürü para harcıyorsunuz sitenize biraz daha ziyaretçi gelsin diye.Google kapalı kalırsa ziyaretçiler nereden gelecek? Aynı şekilde Facebook,temel ekmek kapınız nerdeyse.Sahte hesaplar açıp,sonrasında bu hesaplara belirli siteler yardımıyla ya da çeşitli programlarla üye çekiyorsunuz. Sonrasında bu sahte hesapları satıp para kazanıyorsunuz. Facebook kapalı kalırsa kime ne satacaksınız?
    Ya nerdeyse adaleti eşkıyadan bekler oldunuz. Benim için doğru bilgiye ulaşmanın kısıtlanması ne kadar büyük suç ise, bilgiye ulaşmanın engellenmesi daha büyük suçtur. Bu yazdıklarım bir çok kişinin hoşuna gitmyecek eminim, ama ben kısıtlanmanın da engellenmenin de karşısındayım arkadaş, saygılarımla...
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter