Yunanistan'dan turizm atağı...

       Ekonomik kriz nelere kadirmiş.Bizlere düşmanlık besleyen insanlar kurtuluşu bizde arar olmuş!! Turizm de siyaset olmaz diyelim bari. Güzel bir ülke Yunanistan,ne de olsa bizim eski topraklarımız.Mutlaka gidip görmeli,önceden görmeyenler.Hem alternatif arayanlar için de değişiklik olur belki.Neyse ilgili haberimiz aşağıda...
       Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas'ın imzasıyla dış temsilciliklere gönderilen bir genelgede, Yunanistan'ı ziyaret etmeye ilgi duyan, özellikle son dönemde ülkeyi ziyaret eden turist sayısında artış gösteren ülkelere mümkün olan tüm kolaylıkların sağlanması istenildi.
        Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış temsilciliklerden, 6 aydan 5 yıla kadar olan çok girişli "iyi niyetli" vize başvurularının en geç 48 saat içinde cevaplandırılması istenildiği belirtilen genelgede, öğrenci, 12 yaştan küçük olan çocuklar, bilim ve kültürel amaçlı ziyaretçiler gibi belirli kategorilere de ücretsiz vize sağlanması konusunun değerlendirilmesi talimatı verildiği bildirildi. Bakanlık açıklamasında, genelgede belirtilenlerin, Yunanistan'ın turizm konusundaki ulusal öncelikleri göz önüne alınarak, Schengen kuralları dahilinde kararlaştırıldığı kaydedildi.
       Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın, ülkeye daha fazla turist çekmek üzere Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi "yükselen pazarların" vatandaşlarına uygulanan vize kurallarını yumuşatmak üzere harekete geçtikleri bildirilmişti. Haberlerde, iki bakanlığın yetkililerinden oluşan ortak bir komitenin, Türkiye ve diğer ülkelerden Yunanistan'a gitmeyi düşünen turistleri caydıran katı vize rejimini yumuşatmak üzere çalışma yapacağı belirtilmişti.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter