Bir Devrin Sonu


        Çocukluğumuzda google yoktu tabi,biz de bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olarak ansiklopedileri görürdük.Bunlardan en çok bilineni de herhalde Britanicca'dır.En çok bilinmesinin nedeni de sanırım gazetelerin promosyon olarak Britanicca'yı dağıtmasıydı.İşte o ünlü ansiklopedi devinin gerçek dünyadaki yaşamı son buluyor,bundan sonra yayın hayatına dijital ortamda internette devam edecekmiş,bununla ilgili haber aşağıdadır,buyrun...   

 
       Ekonomik endişeler Britannica ansiklopedilerini bile vurdu. 244 yıldır referans kitaplığı yapan Britannica, bundan böyle yazılı baskı yapmayacak.
244 yıldır referans kitaplığı yapan Britannica ansiklopedileri, bundan böyle 32 kitaptan oluşan yazılı baskılarını sonlandırmaya karar verdi. İnternet siteleri, özellikle de Wikipedia rekabetine dayanamayan Britannica, bundan böyle dijital olarak genişlemeye gidecek.
Ansiklopedilerini kapı kapı dolaşarak satma geçmişi bulunan Britannica, şimdi kazançlarının neredeyse yüzde 85'ini internet üzerinden satışlar ile gerçekleştiriyor.
Britannica yakın zamanda tablet bilgisayarlar için de dijital versiyonunu başlatmıştı.
Britannica Ansiklopedileri'nin yönetim kurulu başkanı, yazılı baskı satışlarının uzun yıllardır kayda değer seviyelerde olmadığını belirterek, "bu durumun böyle sonlanacağını biliyorduk" dedi.
Dünya genelinde şirketler, internet üzerindeki varlıklarını artırmaya ve hızla büyüyen bu piyasaya katılmaya çalışıyor. Birçok gazete, dergi ve yayıncı, yüksek teknoloji kullanımının artmasıyla internet versiyonlarını da çıkardı.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter