Tutuklu düşünceler serbest bırakıldı

       Nihayet tutuklu gazetecilerden bir kaçı serbest bırakıldı, 1 yıl hapiste kaldıktan sonra onlara çıkarlarken pardon dedi mi bilmiyorum ama gerçekten de şaka gibi zamanlar yaşıyoruz ne yazık ki.

       Oda tv sanıklarından 4 kişi, 12 mart itibariyle serbest bırakıldı, Madem serbest bırakacaktınız neden bu kadar zaman bu insanların özgürlüklerini ellerinden aldınız? Suçları vatana millete ihanet olmadıkça insanlar sırf düşüncelerini açıklıyorlar diye suçlanmamalılar.Sen ben ya da başkası neden söyleyemesin düşündüklerini? Eğer karşımızdakinden daha güçlü bir şekilde sunamıyorsak düşündüklerimizi o zaman ne yaparız sinirleniriz öyle değil mi? Devletin yaptığı da bu sanırım.İnsanların düşüncelerinden korkan hükümetler için tek silahta bu düşünceleri baskı altına almak.Dünya da bunu en çok uygulayan ülke Türkiye'ymiş. Nerden mi biliyorum? Dünya da tutuklanan gazeteci sayısı olarak Türkiye 1. sıradaymış,bu konuda Çin,İran,Küba gibi ülkeleri bile geride bırakmışız!
       Sürekli demokratikleşme konusunda ileriye gittiğimizi beyan ediyor şimdiki hükümet. Fakat bu demokratikleşme kriterlerini de (hükümet açısından) açıklarsa eğer bizler de bu beyanların neye dayandığını daha açık anlarız diye düşünüyorum.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter