Eskişehir Kültür Başkenti Oluyor..



Güzel Eskişehir'e yakışır.Her bakımdan Türkiye'nin en hızlı gelişen şehirlerinden birisi.Tam bir öğrenci şehri,öğrenciler artık İstanbul ya da Ankarayı değil, Eskişehir'i tercih ediyor üniversite eğitimi için.Neyse ilgili haberimiz aşağıda...
Tasarı, Eskişehir'i 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak hazırlamak, bu amaçla 2013 yılında yapılacak etkinlikleri planlamak ve yönetmek, kamu ve sivil kuruluşların yapacakları çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere, tüzel kişiliğe haiz ve merkezi Eskişehir'de olan "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı"kurulmasını öngörüyor. 


Ajans; Koordinasyon Kurulu, Danışma Kurulu, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikten oluşacak. Ajansın gelirleri; Eskişehir İl Özel İdaresi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin 2012 ve 2013 bütçelerine bu amaçla konulacak ödenek, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası tarafından 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar, genel bütçeden yapılacak yardımlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi'nden 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar, her türlü naklen yayın, reklam ve sponsorluk gelirleri, bağış ve yardımlardan oluşacak. 

Ajans yaptığı işlemler nedeniyle Harçlar Kanunu ile Belediye Gelirleri Kanunu gereğince alınan harçlardan ve katılım payından, bu işlemler nedeniyle düzenlenen kağıtlarla ilgili olarak damga vergisinden muaf tutulacak. 

Düzenleme kapsamına giren mal ve hizmet alımları ile yapım işleri satım, kira ve her türlü işlemlerde Devlet İhale Kanunu ile Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak. 


Ajans Yönetim Kurulu, ajansın mali yönetimi ve özel hesapta yer alan kaynakların kullanım ve harcama esaslarını ehliyet, rekabet, şeffaflık, eşit muamele, verimlilik ve hesap verilebilirlik çerçevesinde belirleyecek ve uygulayacak. 

Yönetim Kurulu, Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasının sona ereceği 31 Aralık 2013 tarihinden itibaren altı ay içinde tasfiye işlemlerini tamamlayacak. Toplanan Ödenek, gelir ve bağışlardan artan meblağ, tasfiyeyi müteakip iki eşit parçaya bölünüp, kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak Üzere Eskişehir İl Özel İdaresi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bütçelerine gelir olarak kaydedilecek. 

Ajansa yapılacak her türlü nakdi ve ayni bağış ve yardımlar ile sponsorluk harcamalarının tamamı Gelir Vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden indirilecek. Ajans, görevleriyle ilgili yaptığı faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri dolayısıyla iktisadi işletme sayılmayacak. 
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter