Sivas Katliamı Davası sonuçlandı,Sonuç mu?


     Türk tarihine kapkara bir lekeyle geçti bu olay.İnsan vicdanında olamayacak bir takım düşüncelerle belli gruplar harekete geçirildi (bu grupların halis muhlis koyun oldukları aşikardır).O kadar canımız canını kaybetti,peki sonrasında ne mi oldu? Katiller nasıl mı cezalandırıldı? Aşağıdaki haberi okuyun...
     Sivas katliamı davasının zamanaşımı nedeniyle düşürülmesinin ardından adliye önünde olaylar çıktı. Polis ekipleri, karara tepki gösteren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. 
19 yıldır devam eden Sivas katliamı davasında bu sabah karar çıktı. Mahkeme, 5'i hayatta olan 7 sanık hakkında zamanaşımı kararı vererek davayı düşürdü. Ankara Adliyesi önünde bekleyen grup, karara tepki gösterdi. Polis ekipleri, yürüyüş yapmak isteyen protesotocu gruba müdahalede bulundu. Gruptakiler de polis ekiplerine taş ve sopalarla karşılık verdi. Biber gazı ve tazyikli suyla yapılan müdahalede, aralarında Milliyet gazetesi foto muhabiri Serdar Özsoy'un da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Başından yaralanan Özsoy, hastaneye kaldırıldı. Bu arada polis, grubun Kızılay'a doğru yürümesini engellemek için barikat kurdu.
Ankara sokaklarında gerginlik halen devam ediyor ( 13 mart 2012 itibariyle )...
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter