2012 Eurovision Şarkı yarışması gerçek sonuçları!!!

Eurovision Şarkı yarışmasında Sertap Erener den sonra başarı yakalayamadığımız ortada,tabi dördüncülükleri  6.lıkları saymazsak.Bu yıl yapılan yarışmada ise Can Bonomo ile temsil edildik ve yarışmayı 7. sırada tamamladık. Buraya kadar yine aynı sonuç alındı,ama geçen seneye göre başarılı olduğumuzda bir gerçek. Neyse yarışma sonuçları ile ilgili genel bir rapor hazırlanmış yetkililer tarafından. Ülkelerin aldığı halk oyları ve profesyonel jüri oyları bu raporda belirtilmiş. Ortaya çıkan sonuçta aslında gerçeği gösteriyor.Peki nedir bu gerçek? Bu yarışmada kullanılan oylama sistemi aslında hiç bir işe yaramıyor. İnsanlar kendilerine siyasi ve kültürel olarak yakın gördükleri ülke adaylarına oy veriyorlar.Oy verdikleri şarkı ve ortaya konan performans ne kadar kötü olursa olsun,yine de oylarını bu yönde kullanıyorlar.Neyse hemen yazımızın devamında çeşitli istatistikler var,onları okuduğunuzda bizlere hak vereceğinizden eminiz.

Eurovision Şarkı Yarışması'nı genel klasmanda 7'nci olarak bitiren Can Bonomo'nun profesyonel jüri oylarına göre 22'nci sırada olduğu kaydedildi ...
Eurovision komitesi, geçen 26 Mayıs'ta Bakü'de finali yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nın sonuçlarıyla ilgili bir rapor yayımladı. Buna göre final gecesinin televizyonlarda yaklaşık 64 milyon kişi tarafından izlendiği belirtilirken, halk ve juri oylarına göre oluşan klasman ayrı ayrı verildi.

Genel klasmanda 7'nci sırada (112 puan) olan Can Bonomo , halk oylarında 4'ncü (176 puan), profesyonel jüri oylarına göre ise 22'nci sırada (50 puan) yer aldı. Açıklanan sonuçlarda finalde yarışan 26 ülke arasında, Türkiye, halk oyu ile profesyonel jüri oyu arasında en fazla farkın olduğu ülke oldu.

Oylama sonucu 259 puanla yarışmada 2'nci olan, "Buranovskiye Babuşki" grubuyla katılan Rusya, halk oylamasında da 2'nci sırada (332) bulunurken, profesyonel jüri oylamasında 11'nci sıraya (94) geriledi.

Ayrıntılı sonuçlarda farklı durumda kalan ülkelerde olurken, genel klasmanda 22'nci olan Fransa halk oylamasında 26'ncı, profesyonel jüri oylamasında 13'ncü, genel klasmanda 9'ncu olan İtalya da halk oylamasında 17'nci, profesyonel jüri oylamasında ise 4'ncü sırada yer aldı.

Eurovision Şarkı Yarışmasını 372 puanla kazanan İsveç, hem halk (343) hem de profesyonel jüri (296) oylamalarında bu birinciliğini korudu.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter