Twitter 500 milyona dayandı..

Her ne kadar Facebook ve Google kadar hızlı olmasa da internet dünyasının en büyük mikrobloğu olan Twitter,büyümesine tam gaz devam ediyor.Günlük tweet sayısının yarım milyara dayandığı,son araştırmalarla ortaya konmuş.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen IAB Engage 2012 dijital reklamcılık konferansına katılan Twitter CEO’su Dick Costolo, Twitter hakkında merak edilen en son konulara değinmiş.
Costolo, Haziran 2012’de hazırladıkları en son Twitter raporunda, günlük tweet satısının 400 milyon olduğunu belirterek, dört ayda bu rakamın 100 milyon arttığına dikkat çekti. Twitter CEO’su aynı zamanda, Facebook’ta yer alan ‘beğen’ tuşunun bir benzerini mikrobloğa uygulayabileceklerini de doğrulamış.Costolo, düşündükleri ‘beğen’ tuşunun, Twitter’da yıllardan beri kullanılan ‘favori’ tuşunun (yıldız sembollü) yerini alabileceğini söyledi. Twitter, konu hakkında CNET ve The Newt Web gibi sitelere ayrıntılı bilgi vermeyi reddetmiş. 
Umarım faceebooka benzemeyi düşünmezler,bu tür siteleri beğenilir kılan en büyük özellikleri birbirlerine benzememeleri bence, Birbirlerinden farklı olmak zorundalar. Google'ın facebooka benzemek için kullanıma sunduğu Google Plus'ın,facebooka rakip olamamasının en büyük nedeni de buydu. İnsanlar Google'ı bir arama motoru olarak kabul etrmişler,ondan başka bir şey istemiyorlar. Facebook bir arama motoru kursa eminim kimse onu kullanmazdı,aynı şekilde Twitter da facebooka özgü düğmelerle büyümesine katkı sağlayamaz. Twitter'ı twitter yapan kendine has özellikleridir. Bu yüzden uyarıyorum burdan:) sakın başkasına benzemeye kalkmayın:))
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter