Medreselere geri dönüyoruz,Farkında mısınız??

Türkiye'nin gündemi öylesine dolu ki, bazı büyük tehlikeleri, gizli girişimleri görmekte zorlanıyoruz. Çünkü gündeme gelmiyor,belki de gündeme gelmemesi için, suni gündemler yaratılıyor. Neyse biz tehlikeli gördüğümüz gelişmeye geçelim. Geçenlerde Başbakana bir rapor sunuldu. Bu raporda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da eğitim verecek bir okulun kurulması isteniyor. Bu okul Said Nursi'nin 1911 yılında yazdığı, Münazarat adlı kitabında belirttiği Medresetü'z Zehra'dan başkası değil. Evet Medreseler için ilk adım atılıyor yavaş yavaş ve gizli bir şekilde.
Kurulması istenen bu okulun merkezinin Van olması,diğer kampüslerinin ise Diyarbakır ve Bitlis'te olması raporda belirtiliyor. Okulun dili olarak ise şöyle bir tanım kullanılmış: ''Arapça vacip, Kürtçe caiz, Türkçe lazım'' Okulun sağlayacağı faydaları da şu şekilde sıralanmış: İslam aleminin birliği sağlanacak, Anadolu'nun diğer İslam devletlerine açılması kolaylaşacak,ırkçılık ve terör yok edilecek.
Raporda,okulda okutulması istenen dersler ise, 'Medrese İlimleri','Tasavvuf ilimleri',ve 'Fen bilimleri' olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Medrese ilimleri alanında tefsir,hadis,fıkıh ve siyer dersleri; Tasavvuf ilimleri alanında riyazet,sabır ve şükür gibi dersler, Fen bilimlerin de ise fizik,kimya,biyoloji,edebiyat ve tarih dersleri belirtilmiş.
Raporun sonuç bölümünde okulun 2015 yılına kadar açılması istenmiş.Ayrıca,bu okulun açılmasına şiddetle ihtiyaç olduğu ve açılmasının hiç bir zararının olmayacağı, açılması halinde milyonlarca nur talebesinin dualarının kazanılacağı ayrıca belirtilmiş.
Nerdeyse her gün şehit haberlerini okuyoruz gazetelerde,ana haber bültenlerimizin içeriği bu türden haberlerden oluşuyor artık. Hükümet ise bu gündemi, kendi politikalarına bir siper olarak değerlendiriyor. Geçirmek istediği ama halkın tepkisinden çekindiği yasaları böyle zamanlarda geçiriyor meclisten.Ya da seçimlerde,seçmenlerine verdiği sözleri yine böyle kara günlerde yerine getiriyor. Son 10 yıldır bunu bu şekilde yapıyorlar.Yukarıda belirttiğimiz gelişme de bu şekilde gerçekleşmekte olan bir gelişme.İnşallah Atatürk'ün kaldırdığı ve milletimizin neredeyse yok olmasına neden olan bu türden okulların açılmasına millet olarak karşı çıkarız...
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter