Facebook’tan şok yasak!


    Facebook’tan şok yasak!

 Sosyal ağ devi, Instagram’a benzerliğiyle ön plana çıkan meşhur iPhone uygulaması Vintage Camera’yı geçtiğimiz günlerde yasakladı. Birçok tartışmayı da beraberinde getiren yasaklamanın nedeni, birçoklarına göre Facebook’un, söz konusu uygulamanın Instagram’ın yerini alacağından korkması.

iPhone’larda yer alan Vintage Camera uygulaması, tıpkı Instagram gibi, kullanıcıların fotoğrafları eskimiş, retro bir hale sokmasını sağlıyor. Ancak Facebook’un aldığı karardan sonra, kullanıcılar artık siteye Vintage Camera yoluyla fotoğraf yükleyemiyor.

Facebook, söz konusu kararı kullanıcılardan gelen yoğun olumsuz geri bildirim sonucu aldığını belirtse de, uygulamanın geliştiricileri hiç de öyle düşünmüyor. Uygulamanın mimarı Presselite, kullanıcıları tarafından çok az sayıda olumsuz görüş bulunduğunu, dolayısıyla yasaklama kararını “şüpheli” bulduklarını belirtiyor.

Presselite’e göre asıl neden; Vintage Camera’nın Instagram’ı geçme ihtimalinin, sosyal ağ devini iyiden iyiye telaşa sokmuş olması.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Presselite kurucularından Antoine Morcos, açık açık Facebook’un kendine rakip olacak alternatiflerden kaçındığını dile getirdi: “Facebook’un milyonlarca kullanıcısı olan uygulamayı, yalnızca birkaç olumsuz geri bildirim yüzünden yasaklamasına anlam veremiyorum.”

Sözü Facebook’un sahip olduğu Instagram’a getiren Morcos, “Bildiğiniz üzere Facebook Instagram’ı satın aldı. Dolayısıyla bunun diğer fotoğraf uygulamaları üzerinde etkisi olma ihtimalini düşünmeden edemiyorum.” şeklinde konuştu.

İddialara anında cevap veren Facebook ise BBC’ye yaptığı açıklamada, şirketi bu konuda daha önceden de uyardıklarını belirtti: “Vintage Camera uygulaması, şirketimizin fotoğraf konusundaki politikalarına uymuyordu ve konuda fazlasıyla olumsuz geri bildirim aldık. Bu koşullarda karşı tarafa bir hak daha tanırız ancak Presselite malesef yükümlülüklerini yerine getirmeyi başaramadı.”

Sonuç olarak kullanıcılar bundan sonra Vintage Camera yoluyla Facebook’a fotoğraf gönderemeyecekler. Ancak uygulamanın, Facebook’un hangi politikasıyla çeliştiği ise hala merak konusu.
 

iPhone’larda yedekleme sistemi çöktü


iPhone’larda yedekleme sistemi çöktü

Dünyada 250 milyon iPhone ve iPad kullanıcısı tarafından verilerin yedeklenmesi amacıyla kullanılan iCloud sistemi çöktü. Aşırı yüklenme veya muhtemel bir saldırı ihtimali üzerinde duruluyor.
Apple iPhone ve iPad'lerde telefon rehberi, mail ve fotoğraf albümlerinin yedeklendiği iCloud sistemi, bugün saat 11.00'den bu yana kullanılamıyor.
 Apple’dan yapılan açıklamada, "Beklenmeyen bir durum olduğu için iCloud kullanıcılarına duyurma gereği hissettik. Apple yetkilileri şu anda sadece sistem üzerinde çalışıyor" denildi.
 Bilişim uzmanı Sabri Uzunlar ise, "iCloud sistemsel bir hatadan dolayı mı yoksa hacklendiği için mi çalışmıyor, bilinmiyor. Şu an için kimsenin yedeklerine ulaşamadığı ve yedekleme yapamadığı kesin bir durum" diye konuştu
 

ABD ve Çin arasında siber savaş


Mandiant şirketine göre, "61398" adlı birlik, dünya genelinde en az141 kuruluştan "sistematik olarak yüzlerce terabaytlık veri" çalmışolabilir.
Birliğin, Şangay'daki sıradan bir binada üslendiği iddia ediliyor.
Çin ise yabancı şirketlerin ve hükümet kuruluşlarına resmi olarak siber saldırılar düzenlendiği suçlamalarını reddediyor.

ÇİN'DE HACKL'EMEK YASAK

Washington'daki Çin elçiliği yetkilileri New York Times gazetesine tekrarladıklarıaçıklamada, Çin yasalarına göre hack'lemenin yasadışı olduğunu ve hükümetin böyle bir şeye girişmeyeceğini söyledi.
Mandiant şirketi ise 2004'ten bu yana veri güvenliğinin ihlal edilmesiyle ilgiliraporunda, "Bu faaliyetleri yürütenlerin esas olarak Çin'de üslendiğini ve Çin hükümetinin onlardan haberdar olduğunu" vurguluyor.

HÜKÜMET DESTEKLİ

Raporda, 2006'dan bu yana faaliyet gösteren tek bir grubun siber casuslukfaaliyetlerinin çapının genişliğine işaret edilerek, bu grubun "hükümet destekli gibi" olduğu belirtiliyor.
Bu grubun hack'leme faaliyetlerinin izi sürüldüğünde, Şangay'ın Pudongbölgesindeki 12 katlı bir binaya ulaşıldığını aktaran Mandiant, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 61398 numaralı birliğinin de aynı yerde olduğuna dikkat çekiyor.
Rapora göre, adı geçen siber casusluk grubunun özellikleri şöyle:
· Grubun yüzlerce, belki binlerce üyesi iyi derecede İngilizce ve ileri bilgisayar ağ güvenliği bilgisine sahip.
· Hack'lenen 20 sektörden 141 şirketin yüzde 87'si İngilizce konuşulan ülkelerde kurulu.

GRUP AYNI ANDA BİR SÜRÜ AĞDAN VERİ SIZDIRABİLİYOR

· Yüzlerce terabaytlık mavi kopya, iş planı, fiyatlama belgesi, kullanıcı bilgisi, e-posta adresi ve ileşitim listesi grup tarafından çalındı.
· İçine sızılan bir ağda ortalama 356 gün kalıyorlar. En uzun süre içerde kalma süresi 1764 gün.
· Hedef alınan sektörler, Çin'in Beş Yıllık Plan kapsamında stratejik olarak tanımladığı sektörlerle örtüşüyor.
· New York Times'a göre, ABD'li yetkililer bir süredir 61398 bölüğünün Çin'in siber casusluk programının merkezi olduğunu düşünüyor.
Gazete, geçen ay yaptığı açıklamada, Çin'in eski Başbakanı Wen Jiabao'nunzenginliğiyle ilgili bir haber yayınlamasının ardından dört ay boyunca sistemine sızıldığını belirtmişti.
Gazetenin yardımına başvurduğu Mandiant, siber casusluğun izini Çin'e kadarsürmüştü. Ancak, New York Times'ı hedef alan saldırının, farklı bir grup tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Wall Street Journal da Çin kaynaklı bir siber saldırıya maruz kaldığını söyleyenlerden.
Çin Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları "temelsiz" diye nitelendirerek, "yeterli kanıt olmadan ileri sürülen bu tür iddiaların sorumsuzca olduğunu" savunmuştu.
 

Facebook'tan çocuğunuza koruma!


Facebook, insanların oturdukları yerleri de bulabileceğiniz arama hizmetinde, genç kullanıcılarını kötü niyetler güdenlerden uzak tutmak için önlem alma gereği duydu.

Facebook, kısa bir süre önce hayata geçirdiği ‘sosyal ağ araması’ özelliği ‘Grafik Araması’nda 18 yaş altı kullanıcıları korumak için önlem aldı. Önlem kapsamında, 18 yaş altı kullanıcıların yerini tespit etmek için yapılacak aramalar sonuçsuz kalacak.
Facebook, 1 milyarı aşkın kullanıcısının oluşturduğu 1 trilyondan fazla etkileşimi çok daha fazla paylaşılabilir kılmak için bir süre önce Grafik Araması hizmetinin beta versiyonunu sunmuştu. Grafik Araması, Facebook içindeki her türlü bilgiyi ve insanı çok daha pratik ve kolay aramanızı sağlıyor. Örneğin, ‘Kedi besleyen 30 yaş üstü arkadaşlarım’ gibi bir arama yapabiliyorsunuz.
Dünyanın en büyük sosyal ağı, insanların oturdukları yerleri de bulabileceğiniz arama hizmetinde, genç kullanıcılarını kötü niyetle güdenlerden uzak tutmak için önlem alma gereği duydu.
TechCrunch sitesinin haberine göre, yeni önlem, yetişkinler ile çocuk kullanıcılar arasında belli bir bariyer kurarak, 13-17 yaş arası kullanıcılar hakkındaki belli bilgileri saklayacak.
Facebook, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Özellikle yaşı küçük olan kullanıcılar zaman tünellerinde çok daha fazla bilgi paylaşıyorlar. Bu bilgiler tüm arkadaşlarına ulaşıyor ve yapılan aramalarda gençlerin yaşadıkları yerler çok daha kolay belirebilir” ifadesi kullanıldı.
Sosyal ağ, kullanıcılarına bir kez daha bilgilerinin kimlere açık olduğu konusunda dikkatli olmalarını ve gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri uyarısını yaptı.
 

Şehir Efsanesi Gerçek oluyor,,Messenger kapanıyor!!!



Microsoft, 8 Nisan 2013 tarihinden itibaren mevcut Windows Live Messenger hizmetinin dünya genelinde kullanımdan kaldırılacağını ve Messenger ile Skype'ın özelliklerini bir araya getireceğini açıkladı.

Messenger'ın kullanımdan kaldırılması, birkaç haftalık bir sürece yayılacak. 8 Nisan’dan itibaren ise kullanıcıların Skype güncellemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Microsoft, Windows Live Messenger kullanıcıları ile paylaştığı bilgilendirme mektubunda, Skype’a geçiş süreci ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Messenger kullanıcılarının listelerinde yer alan kişilerle sohbet etmeye devam edebilmesi için Skype'a güncelleme süreci başladı. Kullanıcılar, Microsoft hesabı ile (Messenger'da oturum açmak için kullanılan ID) oturum açtığında tüm kişilerini Skype listesinde de görebiliyor. Önceden olduğu gibi anlık ileti göndermek ve görüntülü sohbet etmek de elbette Skype ile mümkün. Cep telefonu ve tabletlerde Skype ile iletişim halinde kalmanın avantajları yeni dönemde kullanıcıları bekliyor.

Skype ile yeni tanışan kullanıcılar için uygulanacak adımlar oldukça basit. Skype'ın en son sürümünü edinen ve Microsoft hesabı ile Skype'ta oturum açan kullanıcılar, Messenger kişilerine Skype'tan erişebilecek. Hali hazırda Skype'ı olan kullanıcılar içinse yine Skype'ın en son sürümüne güncelleme ve Microsoft hesabıyla oturum açma işlemlerinin ardından, var olan Skype hesabının Microsoft hesabıyla birleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde hem Messenger hem de önceki Skype kişilerine Skype'tan erişim mümkün olacak.

Anlık ileti gönderimi, dosya ve kişi paylaşımı, neredeyse her yerden sohbet geçmişine erişim, çevrimdışı ileti gönderimi, Facebook arkadaşlarınızla anlık ileti ve görüntülü arama ile aynı anda en fazla 10 arkadaşla grup olarak görüntülü arama Skype’ın avantajları arasında yer alıyor. PC, Mac, Windows Phone, iPhone, iPad, Android Mobile, Kindle Fire ve diğer cihazlardan anlık ileti, görüntülü ve sesli arama da Skype’ın ilgi çekici özellikleri arasında.

Şu an için kullanımı devam eden Windows Live Messenger ile Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açıldığında  yükseltmeye yönelik görsel bildirim görülecek. Bildirim tıklandığında ise yükseltme isteği içeren yükleyici penceresi açılacak. Bu pencere de kullanıcıları, Skype'ı yüklemek ve Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirecek.

Windows Live Messenger’ın kullanımdan kaldırma tarihinden sonra ise kullanıcılar, Messenger'la Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açamayacak ve yalnızca Skype'a yükseltebilecek. Messenger’la oturum açmaya çalışıldığında bir bildirim görüntülenecek ve devam edildiğinde devreye girecek pencere, kullanıcıları yine Skype'ı yüklemek ve Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirecek.

Skype; iPhone, Android ve Windows Phone 8'de de kullanılabiliyor. Mobil cihazlardan da kısa bir süre içinde Messenger'a erişilebilecek ancak, kullanıcıların bu platformda da cihazlarına en son Skype uygulamasını indirmesi ve Messenger'ı kaldırması öneriliyor. Kullanıcılar, önümüzdeki birkaç hafta içinde Microsoft hesabı ile Windows Phone 8, iPhone ve Android mobil uygulamaları üzerinden Skype'ta oturum açabilecek.

Skype'a güncelleme hakkında daha fazla yardıma ihtiyaç duyan, kullanıcılar içinse Skype Destek Sitesi, devrede olacak. Ayrıca “Skype Yardım” menüsündeki "Geri Bildirimde Bulun" bağlantısı ile kullanıcıların görüşlerini belirtmesi de mümkün.     
 
 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter