Google dan yeni özellik



Google, kullanıcılardan ve web sitesi yöneticilerinden gelen istekler doğrultusunda yeniden tasarlanan görsel arama motorunun, çok daha hızlı ve isabetli sonuç vereceğini iddia ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde hizmet vermeye başlaması beklenen yeni sistemde kullanıcı, görselin bulunduğu siteye yönlendirilmiyor; sayfa ortasında arama sonuçlarının ön gösterimi yapılıyor. Böylece görüntüyü görebilmek için ileri geri gitmeye gerek kalmıyor.
Yeni sistemin, aradığı görseli kısa sürede bulmak isteyen kullanıcıların ve ziyaretçi faaliyetlerini izlemek isteyen web sitesi yöneticilerinin işini oldukça kolaylaştıracağı belirtiliyor. Ön izlemesi yapılan görselin yanında, sayfa isminin, alan adının ve dosya büyüklüğünün görülebildiği bir alan bulunuyor. Böylece arama sonuçlarında tıklanabilen bağlantı sayısı dörde çıkmış oluyor. Görsel yüklenirken şimdiki sistemde olduğu gibi arka planda kaynak sayfa yüklenmediği için, arama sonuçları çok daha hızlı bir şekilde görüntülenebiliyor.
 

Facebook'ta mesajlar paralı oluyor


Sosyal paylaşım sitesi Facebook, arkadaş listesinde olmayan kişilere mesaj yollama özelliğini ücretli hale getirecek.
Facebook şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, yeni özellikle, arkadaş listesinde olmayan kişilere özel mesaj yollamak için 1 dolar ödemek gerektiğini açıkladı.

Arkadaş listesinde olmayan birine gönderilen özel mesaj, genellikle spam mesajların düştüğü "diğer mesajlar" kutusuna gidiyor ve kullanıcıya mesajın geldiğine dair herhangi bir uyarı gitmiyor.

Ancak yeni uygulamayla 1 dolar ödeyen kullanıcının, listesinde olmayan kullanıcının doğrudan mesaj kutusuna mesaj yollama şansına sahip olacağı belirtildi.

Facebook daha önce de site üzerinden paylaşılan iletilerin daha çok kişi tarafından okunması için ücret ödeme uygulaması getirmişti.

Paralı mesaj uygulamasının şimdilik test aşamasında olduğu ve zaman içerisinde ücretinin değişebileceği kaydedildi.
 

"Gelecek Benim" diyorsan ING Practica Kampı Seni Bekliyor!

ing_practica
  Bir bumads advertorial içeriğidir.
ING BANK, üç yıldan bu yana üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarına yönelik Practica adlı genç yetenek yarışması ile üniversitelilere ulaşıyor.

Üniversiteli gençlerin ING Bank’ı yakından tanımalarını, bankacılık ve iş hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarını ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Practica Kampı bu yıl da “Gelecek Benim” diyen adaylara sesleniyor.

Gençleri profesyonel iş hayatıyla tanıştıracak bir ortam yaratan bu genç yetenek platformuna katılacak öğrenciler, üç gün sürecek kamp boyunca birçok eğitim ve workshop’a katılacak, ING’li yöneticilerle tanışma fırsatı yakalayacaklar. Gerçekleştirecekleri projelerle kariyerlerine yön veren bu deneyim sonrasında yüksek performans gösteren üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ING Bank Staj Programı’na dahil olabilecek, dördüncü sınıf öğrencileri ise Yönetici Adayı olma sürecinde büyük avantajlar kazanacaklar.

ING Practica Kampı için başvurular 28 Ocak 2013 Pazartesi’ye kadar devam ediyor. Başvurularınızı  ING Bank websitesinden yapabilirsiniz. ING Practica kampı ile ilgili gelişmeleri ING Practica Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

FACEBOOK "GRAPH SEARCH"Ü TANITTI

 Facebook merakla beklenen yeniliğini gazetecilere tanıttı ve şapkadan "graph search"ü çıkardı.

Mark Zuckerberg'in duyurduğu yenilik graph search adı verilen sosyal medya araması oldu.

Graph search şimdilik kısıtlı sayıda Facebook kullanıcısı için kulanıma sunuldu.

Bu aramayla Facebook kullanıcıları onların sosyal ağlarında yer alan kişileri resimleri, yerleri ve diğer ilginç şeyleri arayabilecek.

Zuckerberg, graph search'ü "Facebook'ta bilgiye ulaşmak için tamamen yeni bir yol" diye tanıttı.
Facebook'ta yapılan graph search  sonucu bilgilere yine facebook çatısı altında ulaşılacak. Yani Facebook kullanıcı tarafından terkedilmeyecek.

Arama sonucunda Facebook dışında bir sayfaya yönlendirme olmayacak, tam aksine aradığınız şeyin cevabı size sunulacak.

Graph Search’ün ilk versiyonu dört temel alan üzerine odaklanıyor: kişiler, fotoğraflar, yerler ve ilgi alanları.  Örneğin "İstanbul'da Tarkan dinleyen" diye bir arama yaptığınızda arkadaş listenizde olup da İstanbul'da yaşayan ve Tarkan dinleyen arkadaşlarınız sonuçlarda çıkacak.

Bu arama yöntemi şimdilik sadece İngilizce'yi destekliyor.

Sosyal ağ araması ve gizlilik:

Sosyal ağ araması yani graph search ile Facebook'ta sizinle paylaşılmış her şeyi arayabilirsiniz ve başkaları da kendileriyle paylaşılmış şeyleri bulabilir. Herkes kendine özel sonuçları görür.

Sosyal Ağ Araması insanları, yerleri ve diğer şeyleri bulmanıza ve Facebook'u bambaşka bir şekilde gezmenize yardımcı olur.

Sosyal Ağ Araması ile Facebook'ta sizinle paylaşılmış her şeyi arayabilirsiniz ve başkaları da Herkese Açık içerikler dahil kendileriyle paylaşılmış şeyleri bulabilir. Farklı kişiler farklı sonuçlar görür.

İnsanları ilgi alanları ve profil bilgileri dahil sizinle paylaştıkları şeylere göre aratarak bulabilirsiniz.

Sizinle aynı şehirde yaşayan arkadaşlarınız için, şehrini "Herkese Açık" yapmış kişiler için ve sizinle paylaşılan bilgilere göre önerilen sonuçlar göreceksiniz.

Sizin ve arkadaşlarınızın paylaştığı veya etiketlendiği fotoğrafları bulabilirsiniz.

Başkaları zaman tünelinde gizlenmiş fotoğraflar dahil Facebook'ta görebilecekleri tüm fotoğrafları görür.

Arkadaşlarınız ve bağlantılarınız aracılığıyla lokantalar ve müzik gibi şeyleri keşfedin.

Sosyal Ağ Araması kullanıma sunulduğunda ilk deneyenler arasında olmak isterseniz bekleme listesine katılabilirsiniz.
 

İPHONE 5'TE BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Talep görmedi, Apple tedarikini yarı yarıya düşürdü

ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone 5'te kullanılan LCD ekran tedarikini neredeyse yarı yarıya düşürdü. Wall Street Journal'in haberine göre daha önce Sharp, Japan Display, ve LG Display'den 2013'ün ilk çeyreğinde 65 milyon ekran paneli satın almayı planlayan Apple, iPhone 5'e talebin beklenenenin altında kalması nedeniyle siparişlerde frene bastı.

İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan iPhone akıllı cep pazarının hep öncüsü olmuştu. Ancak özellikle Koreli Samsung'un çıkarttığı çeşitli segmentlerdeki telefonlar ve Çinli Huawei gibi bütçeye uygun akıllı cep telefonu üreten firmalar ABD'li firmanın pazar payını düşürdü. 2011'in son çeyreğinde dünyada kıllı telefon siparişlerinin yüzde 23'ünü iPhone'lar oluşturuyordu. 2012'nin üçüncü çeyreğinde ise bu oran yüzde 14.6'ya düştü. Son iki senede Samsung'un payı ise yüzde 8.8'den yüzde 31.3'e çıktı.

TALEBE YETİŞEMİYOR DENİLMİŞTİ

iPhone 5'e talebin düştüğü haberleri Apple'ın Frankfurt Borsası'nda işlem gören hisselerine de olumsuz yansıdı. Apple hisselerinin kaybı yüzde 4'ü buldu. İşin ilginç tarafı ise 2012'nin son çeyreğinde Apple'ın hisse fiyatındaki sürekli düşüşe neden olarak 'Apple'ın yoğun iPhone 5 talebine yetişemeyeceği ve bu yüzden satış hedeflerini tutturamayacağı' beklentisinin gösterilmiş olması.
 

Durex'ten Yataktaki Performansınızı Ölçen Bir Uygulama: Sexmograf


     Bir bumads advertorial içeriğidir.
Seksi bir kadından daha iyisi varsa, o da yatakta zıplayan seksi bir kadındır! Yukarıdaki videoda yatağı (hatta odayı!) sallayan Durex kızı Alina’yı görebilirsiniz. Bu kız bir teknoloji harikası olsa gerek... :)

Ama esas teknoloji harikası, Durex’in Sexmograf uygulaması... Bir mobil aplikasyon düşünün; yatağa telefonu koyduğunuzda titreşimleri algılayarak performansınızı ölçen! Gecenin sonunda kim tavşan, gol kralı veya makineli tüfek rozetini kapmak istemez ki? ‘Ses getirecek’ bu deneyimi siz de yaşamak istiyorsanız, uygulamayı buradan indirebilirsiniz: https://itunes.apple.com/us/app/sexmograf/id507055633?mt=8

Mobil aplikasyonun yanı sıra; Sexmograf’ın bir de oyununu yapmışlar. Yatağı ve odayı sallamak yetmez; oyunda bir de web sitesini sallıyoruz! Daha çok tıkladıkça daha yüksek performans gösterdiğimiz sitede, Alina’nın sürpriz videolarıyla da karşılaşıyoruz. “Sen iste Alina, ben tıklarım” diyenler buraya: http://www.durexsexmograf.com/ Yatağı da performans tablosunu da sallarım diyorsanız Sexmograf’a!

Kim bilir Durex daha ne sürprizler yapacak... Takipte olmak isteyenler Facebook hayran sayfasına: https://www.facebook.com/Durex.Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

Çocuk robot!


Gelecek ile ilgili olan bilim kurgu filmlerinde gördüklerimizn gerçek olacağını bu tür haberler gösteriyor insana. belkide kendi sonlarını getirecek olan teknolojiyi insanlar yaratmaya devam ediyor.Neyse bilimle kurguyla teknolojiyle ilgilnen insanlar için güzel bir haber.Buyrun okuyun.

 
 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter