CV'nizi İngiltere'de Eğitim ile Güçlendirin

İngiltere’de eğitim almak, profesyonel yaşamda pek çok fırsatı beraberinde getiriyor. Şimdi British Council’ın eğitim sitesi Education UK ile İngiltere’de eğitim olanaklarının tüm püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Kariyerinize önde başlamak için Birleşik Krallık okullarında eğitim almayı düşünüyorsanız, bakacağınız ilk yer www.educationuk.org/turkey adresi olmalı. İngiltere’de yaşam ve eğitim konusunda detaylı bilgi veren web sitesinde eğitim alanlarından okul seçeneklerine, burslardan sosyal yaşama kadar pek çok alanda püf noktalarına ulaşabilirsiniz.

Hangi seviyede olursa olsun, İngiltere’de eğitim ve yaşamınızı ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz doğrultusunda şekillendirmenize yardımcı olan Education UK, hem İngilizce hem de Türkçe dillerinde hizmet veriyor. Eğitim ile ilgili bilgilerin yanı sıra güncel yaşam, festivaller, hatta İngiltere’de yaşamınızı kurmanızı kolaylaştıracak ipuçları da web sitesinde yer alıyor.

Bütçe planlamasından festivallere

İngiltere’yi ilk kez ziyaret edecekseniz, hangi ulaşım araçlarını kullanacağınızdan nerelerde kalabileceğinize, okulunuzun size sunduğu fırsatlardan nerede eğlenebileceğinize kadar pek çok noktayı merak edebilirsiniz. Education UK, keşif turlarınızın başlangıç noktası olacak.

Seyahat öncesi yapılması gereken hazırlıklar, İngiltere öğrenci vizeleri, alışveriş, yeme içme, seyahat ve İngiltere’de yaşam ile ilgili her türlü bilginin sunulduğu web sitesinde temel harcamalarınızın belirtildiği bütçe planlama bölümü de yer alıyor. Kutlamaları, festivalleri ve heyecan verici kültürüyle İngiltere’nin oldukça şaşırtıcı bir yer olduğu da verilen bilgiler arasında.

Facebook’ta takip edin

Education UK web sitesi içeriği beş ana başlıkta toplanıyor. İngiltere’de Eğitim Seçenekleri, Kurs ve Eğitim Kurumu Arama, Burslar, Güncel Bilgiler ve İngiltere’de Yaşam başlıkları altında, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’yı keşfe çıkıyorsunuz. Ayrıca British Council Turkey Facebook sayfasından da EducationUK ile ilgili en güncel bilgileri takip etmeniz ve ödüllü yarışmalara katılmanız mümkün.

                                                              Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

Mac Almanın Tam Zamanı

Apple’ın Türkiye Distribütörü Bilkom; okullar açılırken öğretmen ve öğrencilere büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Mac bilgisayar alanları, yaratıcılık ve eğlence dolu bir sürpriz bekliyor!

Dijital Yaşam Koçu Bilkom’un “Okula Dönüş” özel kampanyası, öğrenci ve öğretmenlerin Mac hayallerini, eğitim dünyası için büyük önem taşıyan bir hediye ile birleştirerek gerçeğe dönüştürüyor.
Eylül ayı boyunca geçerli olacak kampanyada, Bilkom güvencesi ile satılan Mac Ailesi’nin üyeleri avantajlı ödeme seçeneklerine sahip. Üstelik, 423 TL (KDV’si dahil) değerindeki Adobe Web & Design Premium paketini içeren öğrenci öğretmen sürümü de hediye edilecek. Bu sayede, sunumlarını Adobe araçlarıyla güzelleştirebilecek, internet projenizi ve kişisel web sayfanızı oluşturabileceksiniz. Sosyal medya meraklıları da fotoğraflarına istedikleri gibi şekil verip, etkileşimli video içerikleri üretebilecek!

Teknoloji, tasarım ve özgünlüğü bir arada sunan ‘Okula Dönüş’ kampanyasının harika bir fırsat olduğunu düşünmekteyim.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgileri www.bilkom.com.tr adresinden takip edebilir; hediyeli okula dönüş yarışmalarına ise Bilkom’un Facebook ve Twitter hesaplarından katılabilirsiniz.



Bir Apple Ürünü Alırken...

Kampanyadan yararlananların gerektiğinde ürün ile ilgili her türlü desteği alabilmeleri için ürün paketlerinde “Bilkom güvencesiyle” ibareli ürünleri almaya dikkat etmeleri gerekiyor. Apple’in resmi distribütörü Bilkom; yeni MacBook Pro Retina dahil, iPhone hariç, tüm Apple ürünleri için hem satış sonrası destek ve iki yıl garanti ayrıcalıkları sunuyor hem de ürünlerle birlikte verilen www.dijitalyasamkocu.com anahtar şifresiyle ürüne dair tüm bilgilere, Türkçe kullanım videolarına ve dijital yaşamda gerekli tüm “tüyolara” erişim sağlıyor.

Haydi, Oylar Bilkom’a

Hem Türkiye, hem de Bilkom tek bir oyunuzu bekliyor. Bu sayede dijital yaşam koçunuz, Avrupa İş Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil ediyor. Oy (Vote) vermek için tıklayın.

Haydi oylar Bilkom’a!

bilkom
Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

Medreselere geri dönüyoruz,Farkında mısınız??

Türkiye'nin gündemi öylesine dolu ki, bazı büyük tehlikeleri, gizli girişimleri görmekte zorlanıyoruz. Çünkü gündeme gelmiyor,belki de gündeme gelmemesi için, suni gündemler yaratılıyor. Neyse biz tehlikeli gördüğümüz gelişmeye geçelim. Geçenlerde Başbakana bir rapor sunuldu. Bu raporda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da eğitim verecek bir okulun kurulması isteniyor. Bu okul Said Nursi'nin 1911 yılında yazdığı, Münazarat adlı kitabında belirttiği Medresetü'z Zehra'dan başkası değil. Evet Medreseler için ilk adım atılıyor yavaş yavaş ve gizli bir şekilde.
Kurulması istenen bu okulun merkezinin Van olması,diğer kampüslerinin ise Diyarbakır ve Bitlis'te olması raporda belirtiliyor. Okulun dili olarak ise şöyle bir tanım kullanılmış: ''Arapça vacip, Kürtçe caiz, Türkçe lazım'' Okulun sağlayacağı faydaları da şu şekilde sıralanmış: İslam aleminin birliği sağlanacak, Anadolu'nun diğer İslam devletlerine açılması kolaylaşacak,ırkçılık ve terör yok edilecek.
Raporda,okulda okutulması istenen dersler ise, 'Medrese İlimleri','Tasavvuf ilimleri',ve 'Fen bilimleri' olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Medrese ilimleri alanında tefsir,hadis,fıkıh ve siyer dersleri; Tasavvuf ilimleri alanında riyazet,sabır ve şükür gibi dersler, Fen bilimlerin de ise fizik,kimya,biyoloji,edebiyat ve tarih dersleri belirtilmiş.
Raporun sonuç bölümünde okulun 2015 yılına kadar açılması istenmiş.Ayrıca,bu okulun açılmasına şiddetle ihtiyaç olduğu ve açılmasının hiç bir zararının olmayacağı, açılması halinde milyonlarca nur talebesinin dualarının kazanılacağı ayrıca belirtilmiş.
Nerdeyse her gün şehit haberlerini okuyoruz gazetelerde,ana haber bültenlerimizin içeriği bu türden haberlerden oluşuyor artık. Hükümet ise bu gündemi, kendi politikalarına bir siper olarak değerlendiriyor. Geçirmek istediği ama halkın tepkisinden çekindiği yasaları böyle zamanlarda geçiriyor meclisten.Ya da seçimlerde,seçmenlerine verdiği sözleri yine böyle kara günlerde yerine getiriyor. Son 10 yıldır bunu bu şekilde yapıyorlar.Yukarıda belirttiğimiz gelişme de bu şekilde gerçekleşmekte olan bir gelişme.İnşallah Atatürk'ün kaldırdığı ve milletimizin neredeyse yok olmasına neden olan bu türden okulların açılmasına millet olarak karşı çıkarız...
 

TTNET bizleri izliyor mu??

Gezinti.com diye bir site var,denk gelmişsinizdir eminim.TTNET abonelerinin bir çoğu ,tarayıcılarını açtıklarında doğrudan bu siteye yönlendiriliyor. Bu iste özel haberlerin,içeriklerin sunulduğu TTNET servislerinin belirtildiği bir portal. Ayrıca bu site,TTNET üyelerinin ilgi alanlarına göre içerikler sunuyor. İşte bu noktadan sonra kafalar karışıyor.Çünkü kullanıcılara özel içeriklerin belirlenebilmesi için,kullanıcıların internette ki hareketlerinin takip edilmesi gerekiyor.Bu da TTNET'in kullanıcıların bilgisayarlarına kullanıcıların haberi olmadan çerez yüklediği iddalarına neden oluyor.Kullanıcıların ziyaret ettikleri siteleri,tıkladıkları reklamları bu şekilde takip eden TTNET, kullanıcı profili oluşturuyor ve kullanıcıya uygun reklamların kullanıcıya göstermesini sağlıyor. TTNET bu iddaaları tabi ki yalanlıyor.Kullanıcılar istemezlerse, siteye yönlendirme diye bir şeyin olmadığını belirtiyorlar.Ayrıca bu servisi kullanma zorunluluğunun da olmadığını belirtiyorlar.Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi,bir kullanıcı profili oluşturabilmek için ya kullanıcıya anket yolu ile ulaşmak gerekiyor,ya da kullanıcının haberi olmadan internette ki gezintileri izlemek gerekiyor.Kullanıcılar anket görmediklerinden eminler,bu da TTNET'in haksız bir şekilde kullanıcıları izlediği görüşünü kuvvetle destekliyor.
 

İnternete yine,yeni,yeniden sansür geliyor...

    İnternetin ne kadar büyük bir güç olduğunun eminim çoğu kişi farkındadır.Hükümetleri devirecek kadar büyük bir güç olabiliyor,bu bakımdan en güçlü silahlardan biri olarak kabul ediliyor bir çok ülkede. Özellikle ABD gibi güçlü ülkeler internetin halklar üzerindeki etkisini etkili bir şekilde kullanabiliyorlar. Siber savaşların, geleceğin moda savaşları olacağı konuşuluyor.En son İsrail'in İran'a yönelik uyguladığı siber saldırılar sonucunda İsrail, füzelerle elde edemeyeceği bir başarı kazandı ve İran'ın büyük tesislerini kısa bir süre de olsa devre dışı bıraktı.
    Özellikle sosyal medyanın etkili kullanılması, hükümetlerin bile devrilmesine neden olabiliyor. Buna Arap baharı denen, bir çok halkın hükümetlere karşı yaptığı devrimler güzel bir örnek olarak verilebilir.Tabii bazı devletlerde, internetin insanlara sağladığı bu faydalardan korkar ve interneti sansürleme yoluna gider.Bu sayede aynı görüşü paylaşan büyük toplulukların hükümete karşı bir tehlike arz etmesinin önüne geçilmeye çalışılır.Özellikle birçok İslam ülkesi için internet, mutlaka kapatılması gereken bir şeydir.İran da önümüzde ki yıl internet kapatılacak ve intranet denen bir sistem getirilecektir.Bu sistemi herhangi bir şirket içerisinde bulunan bilgisayarların kendi aralarındaki işleyişe benzetebiliriz.Bilgisayarlar şirket içinde birbirlerine bağlanabilir,ama şirket dışında herhangi bir bilgisayara bağlanamaz.İran da da işte böyle bir sistem uygulamaya konulacak. Bu sayede kimse ülke dışına bilgi aktaramayacak. Halkları kontrol ve baskı altında tutmak için iyi bir sistem. Ülkemizde de sosyal medyanın etkili olduğu,son Foça ve Gaziantep'te yaşanan terör olaylarında daha iyi anlaşıldı. Kan vermek için örgütlenen insanlar, 5 dakika gibi kısa bir süre içinde büyük bir kalabalık kitle oluşturmayı başardılar. İşte insanların bu tepkisinden sonra, hükümet harekete geçmeye karar verdi. İnsanların böylesine kısa bir zamanda böylesine güçlü bir şekilde örgütlenmeyi başarmaları, devleti yönetenlerin gözünü korkutmuş. Özellikle sosyal medyaya yönelik ne yapılabilir gibi sorulara cevap aramaya başlamış hükümet üyeleri. Büyük terör saldırılarından sonra Facebook ve Twitter gibi sosyal medyayı temsil eden internet sitelerine erişimin, kısa süreliğine de olsa erişim dışı bırakılması üzerinde duruluyor. İleri ki günlerde bu konu üzerinde ciddi adımların atılacağı kesin gibi. İnternete filtre getirilmesi olayından daha büyük tepki göreceği kesin bu adımların.Fakat hükümetin bu kez gizli bir şekilde hareket edeceğini düşünüyorum. Alenen yapılmayacak bu sansür,aynen deprem sırasında elektriklerin ve doğal gazın otomatik olarak kesilmesi gibi,büyük toplumsal olaylardan sonra sosyal medyanın fişi de otomatik olarak çekilecek diye tahmin ediyorum.
 
 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter