Google'dan bu kelimeleri kaldırmak istiyorlar...

2010 yılının başlarında, Fransız müzik endüstrisinin önemli isimlerinden "SNEP" Google'a, aramlarda yapılan otomatik tamamlama sonuçları hakkında bir dava açmıştı ve aradan geçen iki yılın ardından SNEP yine benzeri bir sebepten dolayı Google'a dava açmış durumda.

SNEP tarafından açılan davanın ana sebebi, arama motoruna yazılan sonuçların sonuna otomatik olarak "torrent", "RapidSahre" ve "Megaupload" gibi sonuçlar eklemesi. Bu sayede insanları kopya yazılımlara çok daha hızlı yönlendirildiğini iddia eden SNEP, bu üç ismin arama motorundan kaldırılması hakkında dava açmış ama iki farklı mahkeme tarafından da Google haklı bulunmuştu.

Nitekim SNEP aldığı cevaplarla yetinmemiş olacak ki geçen hafta davayı yargıtaya taşıdı. Yargıtaydan çıkan ilk sonuçsa Google'ın bahsi geçen konular hakkında herhangi bir sorumluluğu olmadığı ama Fransız'ların üzerinde durduğu kelimelerin kamuya açık kullanımda daha zor ulaşılması gerektiğine karar verdi.

chip.com.tr'nin haberine göre yargıtay tarafından verilen bu kararsa, nihai sonucuna ulaşmak için Temyiz mahkemesinden cevap bekliyor. Google içinse Fransız'larla mücadele etmek bir iş haline geldi. Firma bundan bir yıl önce alınan bir kararla "mahremiyet içeren sonuçlar" konusunda büyük bir değişik yapıp, arama motorunda bulunması olası olan "özel" bilgileri otomatik tamamla sisteminden çıkarmıştı.
 

Üniversite adaylarına Yandexten büyük kolaylık..

   Yandex, internette ki popülaritesini artırmak ve kendisini Türkiye de kanıtlamak için hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. En son hizmeti ise üniversite adaylarına yönelik oldu. Üniversite adaylarının tercih yaparken üniversiteler hakkında araştırma yapmasını kolaylaştıran Üniversite rehberini hizmete soktu.
   Üniversite adaylarına özel olarak hazırlanan bu sayfalarda Türkiye de ki tüm üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi bulmak mümkün.Bölüm, şehir, üniversite, puan türü ve başarı sırası filtreleri kullanılarak aranılan bölümlerin geçtiğimiz seneye ait kontenjan,taban puanı,başarı sırası gibi bilgilerine kolaylıkla ulaşılabiliyor.Ayrıca üniversitelere özel sayfalarda her bir üniversite hakkında tanıtıcı bilgi, fotoğraflar, iletişim bilgileri ve daha fazlası da bulunuyor.
   Bunun dışında, Yandex'te bir üniversiteyi ya da üniversitenin kısa adını arattığınızda da sözkonusu üniversite hakkında özet bilgilere ulaşılabiliyor.
 

Hürriyet E-Gazete Uygulamasında Büyük Yenilik: Son Baskı

Hürriyet e-gazete’nin yenilikçi uygulaması Hürriyet Son Baskı, her akşam günün kapsamlı bir özetini çıkararak sabahtan akşama dünyada ne oluyorsa tam 18.30’da bizlere sunuyor. Gündemin sıcak gelişmeleri, Hürriyet yazarlarının başka hiçbir yerde bulamayacağınız yazıları, geniş fotoğraf ve video galerisi ise bu uygulamayı çok daha ilgi çekici kılıyor.

Hürriyet e-gazete’nin arayüzü ise oldukça kullanıcı dostu. Haberler arasında kolayca gezinebiliyor, istediğiniz haberin ayrıntılarına ulaşabiliyorsunuz. Hürriyet e-gazete, yüksek kaliteli fotoğraf ve videolarla zenginleştirilmiş haber içerikleri sayesinde tablet bilgisayarların sunduğu tüm olanaklardan yararlanabileceğimiz yepyeni bir Hürriyet deneyimi sunuyor bizlere.

Hürriyet Son Baskı’nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de günün kapsamlı bir özetinin yanı sıra, yalnızca Son Baskı’da bulabileceğiniz özel içerikler sunuyor olması. Bunlar neler mi?

- Sosyal medyadan derlenen popüler konular,
- Hürriyet yazarlarının sıcak gelişmelerle ilgili anlık yorumları,
- Günün tartışmalı konusu hakkında uzman yorumlarının alındığı “Şehriban Oğhan Soruyor” köşesi,
- Emre Özpeynirci’nin hazırladığı Otomobil köşesi,
- Gündemdeki kültür-sanat gelişmeleri ve Son Baskı’ya özel daha pek çok içerik!

Dijital gazeteciliğin öncüsü Hürriyet e-gazete, en yenilikçi uygulaması Son Baskı, ana gazetesi, tüm ekleri, ve geniş arşiviyle Apple Store ve Android Market’te!

 

Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

Apple İphone 4S İnceleme ve Özellikleri

   Diğer İphone modellerinden dış görünüş bakımından farkı olmayan Apple İphone 4S nin her ne kadar dış görünüşünde değişikler olmasada özellikler ve işletim sistem gibi teknik konuda gelişmiş ve yeni özellikler konulmuştur. Apple İphone 4S akıllı telefonda yen işletim sistemi olan İOS 5 işletim sistemine sahip olan ve çift çekirdek ile istediğiniz her türlü uygulama ve oyunu hızlı ve kolaylıkla oynama imkanı sağlamaktadır. 8 Megapiksel kameraya sahip olan bu akıllı cep telefonu, çift dijital kamera ile sizlere en iyi şekilde bütün imkanları sağlamaktadır.
   Apple‘ın İphone 4S telefonunda gelen yeni işletim sistemin en çok geliştirilen özelliklerden biriside hızlı fotoğraf çekme ve yüksek HD foto yakalama ile aynı bir fotoğraf makinesi özelliği sunmaktadır. Sosyal ağlara kolay bağlanma ve bir çok istediğiniz Facebook Twitter gibi uygulamalara kolaylıkla resim yükleme imkanınız bulunmaktadır. Bu sizlere hem çok büyük kolaylık sağlarken hemde sizlerin sosyal ağlarda aktif olmanızı kolaylıkla sağlayacaktır.
   Yurt dışında Iphone 4S fiyatları 200  ile 400 USD arasında satılmaya sunulması hedeflenirken ülkemizde bu fiyatın daha yüksek olması bekleniyor ve tam olarak fiyat konusunda net bir yorum yapmak mümkün olmuyor.  Sarj süresi sizlerin istekleri ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde üretilmiş ve bir çok konuda sizlere en iyi batarya süresini sunmaktadır .
Alıntıdır: http://www.e-tilki.com/apple-iphone-4s-inceleme-ve-ozellikleri/
 

Ali Demir şimdi ne diyeceksin?

ÖSYM başkanı Ali Demir,KPSS sınavından sonra bir açıklama yapmıştı. Sınava girenlerin,soruların yine çalındığı konusunda gelen şikayetlere daha fazla gözlerini ve kulaklarını kapatamamış ve bir açıklama yapma ihtiyacı görmüştü.Ne demişti açıklamasında; ''KPSS sınavı son derece güvenilir bir ortamda gerçekleşti, soruların çalınması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Sınav sonrasında internette yayınlanan sorular, sınava giren adayların hatırladıklarına göre hazırlanmıştır ve yayınlanmıştır,ÖSYM sınav kitapçıklarından tamamen farklı bir şekilde hazırlanmış sorulardır'' demişti. Sorular tamamen farklı demişti, dün sorular ÖSYM tarafından yayınlandı,ve görüldü ki, sorular tıpatıp aynı. İmla hataları bile aynı.Kelimelerin sıralanış düzenleri aynı,şıklar bile aynı.Hatta soruların sıraları bile neredeyse aynı. Şimdi sormak lazım Ali Demir, gerçekten de soruları inceledi mi? Eğer soruları incelemiş olsaydı, yukarıda ki gibi bir açıklama yapar mıydı? Eğer soruları incelemediyse,neden böyle bir açıklama yapıyor? KPSS gibi, bir çok insan ve onların aileleri için hayati derece de önemli bir sınava böylesine ciddiyetsizce yaklaşmak, kimlere yönelik yapılan bir hizmetin neticesi? Eminim koltuk sevdalısı Ali Demir,bir kez olsun sorulara doğru bir cevap verecektir. Ya da her zaman yaptıklarını yapacaklar, gündemi değiştirecek bir konu bulup, bu olayın üzerini kapatacaklardır.
 

KPSS-Yöneticileri hırsızlardan oluşan bir devlet....

    Devleti oluşturan millet,artık bir şeylerin farkına varmalı. Günümüzde ki hükümet ne yazık ki,kendi parti politikalarını vatandaşların istek ve beklentilerine yönelik oluşturmamış.İnsanların ne düşündükleri önemli değil, hakları yenmişse ne önemi var ki? İnsanlar aç,devlete ne..İnsanlar yoksul,eşitsizlik diz boyu;devlete ne.Hem devlet bunlar için mi var? Devlet,devleti yönetenler için var.Yöneticiler mutlularsa, gidişattan memnunlarsa, herhangi bir sorun yok demektir.Hem zaten yapılan anketlerde bunu göstermiyor mu? Anketlere göre Türk halkı fakir,yoksul,aç ama halinden memnun.. Halk için her şeyi yapan yöneticiler,bu anket sorularını da halk yerine dolduruyor diye düşünüyorum.Halk yorulmasın,ne de olsa her şey halk için öyle değil mi.
    Yöneticilerin halkı değil de,oturdukları koltukları düşündüklerini, en son yaşanan olay kesin bir şekilde kanıtlıyor. KPSS'den bahsediyorum. Sadece KPSS değil elbette. Devletin yaptığı diğer sınavlar için de geçerli bu. Ama KPSS'de yaşananlar, bu sınavlarda yapılan onca haksızlığa rağmen devletin hiç bir önlem almadığını,önlem almayı ya da suça karışanlara bir ceza vermeyi bile düşünmediğini,düşünmek bile istemediğini açıkça ortaya koymuyor mu? Soruların,belirli grup ya da kişilere sızdırıldığı öylesine bir şekilde açık ki,ama devlet yöneticileri de aynı şekilde kör ne yazık ki. Çünkü halk ile aynı şeyi görmüyorlar,halk ile aynı şeyleri yaşamıyorlar. Şimdi birileri söyleyebilir mi lütfen? Halkı anlamayan,anlamak dahi istemeyen,bunun için bir çaba harcamayan bir devlet olabilir mi? Şöyle bir örnek vermek istiyorum: Bir söz var,Fransa devriminden kalma. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler diye. Hemen günümüze gelelim.Milli Eğitim bakanımız ne demişti,atanamayan öğretmenlere? Öğretmen olamıyorsanız başka bir iş bulun.. Allah aşkına bu 2 söz birbirine benzemiyor mu? 
    Fransa devrimi, Fransız yöneticilerin halkı anlamamaları sonucu gerçekleşmişti.Ne yani yöneticilerin halkı anlaması için devrim mi gerçekleştirelim? Kalbi durmak üzere olan ya da durmuş bir hastayı yeniden hayata döndürmek için kalp masajı yapılır ya da elektro şok verilerek kalp yeniden canlandırılmaya çalışılır öyle değil mi? Devletlerde bu şekilde değilmidir.Fransa için devrim, bir kalp masajıydı ve sonunda Fransa yaşama döndü. Türkler için Atatürk,bir kalp masajıydı ve Türk devleti yeniden kuruldu. Bu örneklerde ki yönetimler ve halk arasında ki ilişki günümüzde ki ilişkiye benzemiyor mu? Örneklerde ki yönetim halk kopukluğu günümüzde de yaşanmıyor mu? Örneklerde ki devletler yani Fransa ve Osmanlı devletinin son zamanlarında ki polis güçleri esas kontrol güçleri değil miydi? Peki günümüzde de polis gücü, asker gücünün bile önüne geçmiş durumda değil midir? Yöneticilere karşı çıkanlar polisler tarafından sorguya alınıp yöneticilerin yönettiği mahkemelerde suçlanıp hapse atılmıyorlar mı? Hem de ışık hızıyla. Günümüzde nerdeyse öğretmenlerden daha çok polis alımı gerçekleştirilmekte, bu bile bir polis devletine doğru gittiğimizi göstermekte. Fakat 2 yıl önce KPSS sorularını çalanlar ne hikmetse hala bulunamadılar,ve bu kişiler yani hırsızlar,memur kadrolarında şuan da devleti yönetmekteler!! Hırsızların yönettiği bir devlet, ayakta durur mu? Halk,hırsızlar tarafından yönetilmek ister mi? Peki hükümet hırsız damgası yemek ister mi? Bu sorunun cevabı ne yazık ki;evet. Çünkü hükümet bu hırsızları destekler nitelikte. Son KPSS sınavında da yine aynı şeyler yaşandı.Sorular çalındı,birilerine peşkeş çekildi...vs.vs. Peki sonuç? Hükümete göre suçta yok,suç işleyen de. Sınav son derece temiz ve güvenli bir şekilde tamamlanmış. Peki devlet bir kere olsun insanların ne düşündüğüne önem verir mi? Bu sorunun cevabı da basit; hayır. Çünkü devlete göre halkın sağlığı önemli değil, önemli olan yöneticilerin sağlığı. Bu yüzden sınava yönelik suçlamalar,şikayetler hava da kalacak yine. 
    Halkın gözünü açması lazım artık.Bana dokunmayan devlet bin yaşasın mantığı, herkese zarar veriyor.
Murat Oğuz
 

Küçük volkanik patlamalarda iklimleri değiştirebiliyor...

Büyük volkanik patlamaların iklim değişikliği üzerinde ne kadar etkili olduğunu herkes biliyor sanırım. Ancak bilim adamlarının yaptığı son araştırmalara göre, küçük boyutta ki patlamalar bile iklim değişikliğine katkı yapabiliyormuş. Bilim adamlarına göre; eğer bir aerosol troposferde ise, hava durumundan atkileniyor ve tekrar yeryüzüne düşüyor. Ancak stratosfere ulaştığında orada yıllarca kalabiliyor ve uzun vadeli bir etki yaratıyor.
Küçük patlamalar sonucu oluşan aerosoller,muson benzeri hava sistemlerinin etkisiyle üst katmanlara ulaşabiliyor ve güneş ışığının stratosferden geçerken dağılmasını sağlayarak,havayı soğutuyorlar.Bu duruma örnek verecek olursak,1991 yılında Filipinler de bulunan Pinatubo Yanardağının patlaması sonucu bütün dünyada hava sıcaklığı yarım derece düşmüştü.
 

Facebook Internet Explorer 9 ile Çok Daha İyi


Internet Explorer 9, hem temiz ve sade arayüzü ile en sevdiğiniz web sitelerinin içeriklerini ön plana çıkarıyor, hem de gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde web’de kişisel bilgilerinizin gizliliğini ve bilgisayarınızın güvenliğini koruyor. Windows 7 için özel olarak geliştirilmiş olan IE9’un bir diğer avantajı da, tek tıkla ulaşabilmeniz için sık kullandığınız siteleri PC’nizin görev çubuğuna taşıması.

Internet Explorer 9’un site sabitleme özelliğinden faydalanmak için tek yapmanız gereken, sabitlemek istediğiniz site açıkken adres çubuğunda yer alan site logosunu ya da açık olan sekmeyi Windows 7 görev çubuğuna sürüklemek. Bunu yaptığınızda siteyi, öncesinde tarayıcıyı bile açmaya gerek kalmadan, tek tıkla erişilebilecek şekilde masaüstünüze taşımış oluyorsunuz.

Internet Explorer 9’un sabitleme özelliği sayesinde, Facebook’u da çok daha etkin şekilde kullanmanız mümkün. Internet Explorer’ın Facebook’a özel sıçrama listesi sayesinde hem tarayıcınızı bile açmadan Facebook’un farklı bölümlerine anında tek tıkla ulaşabiliyor, hem de Facebook’taki yeni bildirimlerinizden anında haberdar olabiliyorsunuz. Internet Explorer 9’un Facebook sabitleme özelliğinden faydalanabilmek için, IE9 adres çubuğundaki Facebook ikonunu veya Facebook sekmesini tutup Windows 7 görev çubuğuna sürüklemeniz ve buraya bırakmanız yeterli.

Hemen Internet Explorer 9'u yükleyip ayrıcalıklarını yaşamak için tıklayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.
 

ÖSYM,soruları yine birilerine peşkeş çekti anlaşılan...

Yine KPSS haftasındayız.Sınava girdiniz mi bugün bilmiyorum,bugün sınava girenlerin dediklerine göre zor bir sınav olmuş.Özellikle Türkçe soruları bir hayli zorlamış.Ben de baya zorlandım ne yalan söyleyeyim. Fakat konumuz soruların zorluğu ya da kolaylığı değil.2 yıl önceki olaylar gerçekleşiyor yine. Sabah başladı her şey aslında. KCK operasyonu kapsamında sınava başkalarının yerine adam sokmak suçlamalarından bir çok kişi gözaltına alındı. Tamam bunlar normal,çünkü uzun süre takip edilen ve her konuşmaları dinlenen terör örgütüne yönelik bir operasyondu bu. Fakat akşama doğru gündeme bomba gibi bir haber düştü. Baz internet siteleri sabah yapılan Genel kültür sorularını yayınladı. Sorun da bu andan itibaren başladı.Çünkü henüz ÖSYM soruları yayınlamamışken,bir internet sitesinin sabah ki sınav sorularını harfi harfine yayınlaması, insanlarda soruların çalındığına dair bir fikir oluşturdu. Eh kimse haksız değil. Soruların hatasız bir şekilde servis edilmesi,soruların ÖSYM'den sızdırıldığını açık bir şekilde kanıtlamakta. Ama ÖSYM 2 yıl önce ki gibi,hatasını kabul etmemekte,ve sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtmekte. Evet, suçlu bizleriz arkadaşlar.Soruları birilerine servis ettiği için ÖSYM suçlu değil,soruları çalıp emek hırsızlığı yapanlar suçlu değil. Sadece bizler suçluyuz.Çünkü öğretmenlikten başka elimizden başka bir iş gelmiyor.
 

Redhack,artık terör örgütü olarak kabul edilecekmiş

Sanal ortam ile gerçek ortam birbirine karışmak üzere.Neyin sanal neyin gerçek olduğunu bilemediğimiz zamanları görecek miyiz,onu zaman gösterecek.Neyse konu ile ilgili bir gelişme yaşanıyor. İnternet ile içli dışlı olanlar bilir.Kızıl Hackerlar,diye bir hacker grubu var.Genelde Türkiye de etkili oluyorlar. Kendilerini Redhack olarak ta tanıyoruz. Bu grup en son dışişleri bakanlığına bağlı internet sitesini hacklemişti.Grubun bu eylemi polisi harekete geçirmiş.Açılan soruşturma kapsamında da ilginç kararlar alınmış.Bunlardan en önemlisi de bu gurubun artık bir terör örgütü olarak kabul edileceği.Buna gerekçe olarakta bu grubun, orak çekiçten oluşan bir logosu ve bir manifestoya sahip olmasıymış.Bakanlığın grubun eylemlerinin ortaya çıkaracağı sonuçlardan büyük olasılıkla korktuğu için böyle bir sindirme politikasına gitmiş olabileceği internet çevrelerinde konuşulmakta.Bize de mantıklı gelen sonuç bu.Yoksa halka yönelik her hangi bir terör faaliyet bulunmayan,amacı yöneticilerin halktan gizli olarak yaptıkları uygulamaları ve bunların kayıtlarını yine halkla paylaşmak olan,bilgi arayışı içerisinde olan bir grup bu.Fakat günümüzde ki hükümet politikasına göre, hükümete yönelik herhangi bir eylem de bulunan kişi ya da gruplar terör örgütü kapsamında  değerlendiriliyor ve suçlanıyorlar. Halk üzerinde bir baskı ortamı oluşturmanın en kolay yolu bu olsa gerek. Geçmişte ki ve günümüzde ki baskıcı yönetimleri incelediğimizde gördüğümüz en belirgin şey,tek bir parti egemenliği bulunması ve polis gücünün son derece etkin olması. Neyse konudan sapmayalım. Devlet interneti böylesine etkin kullanan grupları terörist diye damgalamak yerine,onlarla işbirliğine gitmeli. Amerika ve İsrailin yaptığı tam olarak bu değil midir? İnternette ülke sınırı diye bir şey yok.Ülkeye yapılacak muhtemel bir siber saldırıya karşı koyabilecek yegane insanlarda, alanında kendini en iyi şekilde yetiştirmiş olan hackerlardır.
 

İnternetin Gücünu Kullanın...

   Teknolojide ki gelişmeleri takip etmekte ne kadar da zorlanıyoruz, öyle değil mi? Şu an da bile binlerce yenilik yaşanıyor dünyanın değişik yerlerinde. Peki bu yenilikleri nasıl öğrenebiliyoruz? Nasıl gündemi takip edebiliyoruz,tabi ki internet sayesinde. Anlık bilgi akışı yaşanıyor internette.İnsanlar kendi ülkelerinde bir devrim yaşanacağını internet sayesinde öğreniyor,bunun için örgütleniyor ve devrimi gerçekleştiriyor. Yabancı güçler,milyar dolarlarla ürettikleri silahlarıyla başaramadıklarını, internet sayesinde çok daha etkili bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İnsanlara ulaşmanın en kolay yolu artık, internet oldu.Gündelik hayatta yaşanan bir olay anında internette kendine yer bulabiliyor. İnsanlar, internet sayesinde 5 dakika da dünyaca ünlü olabiliyorlar.Bir şarkıyı güzel mi söylüyorsunuz,hemen şarkınızı söyleyin ve onu kaydetmeyi de unutmayın. İnternette yayınlayarak aynı gün meşhur olabilirsiniz. Filmlerde görüyoruz,sesi güzel olan insanlar keşfedilebilmek için plakçıların ve kayıt stüdyolarının önünde günlerce yatıp kalkarlarmış.İstanbul Unkapanı'nda bunlara dair bir sürü hikaye yaşanmış. İnsanlar artık para kazanmak için interneti bir araç olarak görüyorlar.Nasıl görmesinler ki,sadece ülkemizde 35 milyon insan, aktif olarak interneti kullanıyor. Dünya da 1 milyar insan,her gün Facebook'a giriyor,gerisini siz düşünün artık.
   Gelecekte çok daha ilginç olacak internet.Televizyonlara girmeye başladı bile,ya da televizyonlar internete giriyor. Evlerde bulunan bütün ev aletleri, bir gün akıllanacak ve onlarda internete bağlanacak. Bugün genelde haber okuyor,oyun oynuyor,eğleniyor,film müzik gibi ihtiyaçları gideriyoruz internet ile. Gelecekte, tamamen hayatımızı kontrol etmek için interneti kullanacağız.
    İnsan aklı geliştikçe internette gelişiyor,genişliyor. Bu gelişmeyi izlemekse insana büyük keyif veriyor,hele farkındaysanız gelişmelerin, her gelişmeyi takip etmek istiyorsunuz.Bizler de internette ki gelişmeleri ve bu gelişmelerin hayatımızda yapacakları değişiklikleri izlemeye ve buradan sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
 

İnternet sitelerini,''artık saniye'' vurmuş

Geçtiğimiz hafta sonu,önde gelen web sitelerinden bazıları ilginç sorunlarla boğuşmuş. Amerika'nın kuzeydoğusunda meydana gelen fırtınalar, internet sitelerinin sunucularını büyük oranda etkileyip,sitelerin bir süre hizmet verememesine neden olmuş.Bu hafta sonu ise daha fazla sayıda web sitesi sorun yaşamış,fakat bu sorunların nedeni fırtınalar veya yıldırımlar değilmiş. Son günlerde moda olan bir kavram var,''artık saniye'' adı verilen bu durum sonucunda web siteleri kısa bir süreliğine çöküş yaşamış.Artık saniye,dünyanın dönüş hızında ki doğal yavaşlamanın atomik saatlere yansımaması sonucu ortaya çıkan bir durum olarak belirtiliyor.1972 den beri 24 kez rastlanan bir durum ve bu duruma tedbir olarak tüm dünyadaki atomik saatlerin bir saniyeliğine durduruluyor.İşte bu duruma,yani aynı saniyeyi 2 kez görmeye hazırlıklı olmayan sitelerin veritabanları, sitelerin bir süre hizmet dışı kalmasına neden olmuş.Sitelerden gelen son haberlere göre sorun çözülmüş.Fakat bir çok internet sitesi, artık saniyeye göre kendini hazırlamamış durumda.Gelecekte aynı sorunların görüleceği aşikar duruyor.
 

Chrome en iyisi!!!

Chrome, onu severek kullananlar kadar,onu yaratanları da memnun etmeye devam ediyor. Google, geliştirici konferansı Google I/O'nun ikinci gününde Chrome'un başarısını açıklarken,onun dünyanın en iyi tarayıcısı olduğunu da belirtti. Chrome uygulamaları bölümü başkan yardımcısı Sundar Pichai, tüm istatistiklere göre Chrome en popüler tarayıcı olarak görülüyor,diyor. Açıklamasında ayrıca, bazı istatistiki verileride paylaşmış. Google'a göre Chrome'u 310 milyon kişi kullanıyormuş,ayrıca chrome tarayıcılarında günde 60 milyar kelime yazılıyormuş.Chrome'un başarısını daha da artırmak isteyen Google, Android'den sonra iOS'a da Chrome'u taşımış durumda.Kim ne derse desin,Google Chrome son dönemin en iyi tarayıcısı,bunu tüm dünya kabul ediyor artık.Yapılan anketlerde de zaten bu sonuç, kendini ortaya koyuyor.
 

Neden hep, sporda başarısız olanları destekliyoruz?

Türkiye de spor denince aklımıza hemen futbol geliyor öyle değil mi? Sporseverlerin ve bahisseverlerin itinayla takip ettiği bir spor dalıdır futbol.Peki,ülkemizin uluslararası alandaki başarısına ne kadar katkıda bulunuyor futbol? Ben söyleyeyim: HİÇ.. Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı başarıdan sonra,futbolda hiç başarılı olamadık.Son yıllarda ise futbolumuzdan utanır olduk.Özellikle geçtiğimiz yıl,futbolun sadece saha dışında oynanmasına tanık olduk.Avrupalılar saha da oynarken bizler,saha dışında oynayanları seyrettik genelde.Ama buna rağmen hala spor sitelerinde ve gazetelerde hala futbol ağırlıklı bir gündemle yatıp kalkıyoruz. Halbuki diğer branşlarda yabancıları ezip geçiyoruz,fakat bu başarıların haberi bile yapılmıyor ne yazık ki.Kadın voleybol milli takımımız Londra Olimpiyatlarına katılmayı çooook önceden kazanmıştı.Kadın basketbol milli takımımız Londra Olimpiyatlarına katılmayı başardı. Erkek voleybol milli takımımız tarihinde ilk kez Avrupa liginde final oynadı. Atletizimde kadınlarımız altın madalyalarla bayrağımızı dosta düşmana gösterdi.Peki neden hala onların haberlerini görmüyoruz? Neden onlar yerine hala futbol konuşuyoruz? Çünkü insanlarımızın çoğu ne yazık ki,sadece futbolun varlığını biliyorlar.Diğer branşların olduğunu ya da ne işe yaradıklarını bilmiyorlar bile.Spor gazeteleri de insanların ilgilerine yönelik haberleri taşıyorlar sayfalarına.
İnsan üzülmeden edemiyor doğrusu. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın başarılarını görmezden gelmek ya da görmemek, onlara yapılan en büyük haksızlıktır.
 
 
Copyright © 2011. İnternetin Gündemini Bizimle Takip Edin - Tüm hakları Kayıptır...
Bu site Blogger tarafından destekleniyor...
Counter